2 Ιαν 2015

"Κίνημα Αλλαγής" ή "Νέα Αλλαγή" το νέο κόμμα του Γιώργου

Και εγένετο κόμμα… Ο στόχος του Γ. Παπανδρέου με το νέο πολιτικό εγχείρημα. Στο πρωτοδικείο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα.......
ο τίτλος και το σήμα του νέου κόμματος.
Στο πρωτοδικείο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα ο τίτλος και το σήμα του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.

Με άκρα μυστικότητα κινείται ο πρώην Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του οι οποίοι συνεδρίαζαν χθες μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες για να αποφασίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του κόμματος. Η επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματος θα γίνει – σύμφωνα με πληροφορίες- αύριο Σάββατο

Επτασφράγιστο μυστικό παραμένουν τόσο το όνομα και το σύμβολο όσο και η ιδρυτική διακήρυξη και ο πρώην Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να μην διαρρεύσει καμία πληροφορία για το νέο κόμμα. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες δύο είναι τα πιθανά ονόματα Κίνημα Αλλαγής ή Νέα Αλλαγή. 

Το νέο πολιτικό εγχείρημα θα στηρίζεται κυρίως σε νέα πρόσωπα. Το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου – σύμφωνα με πληροφορίες- έχει αξιοποιήσει στα ψηφοδέλτια νέους ανθρώπους τόσο ηλιακά όσο και όσον αφορά την σχέση τους με την πολιτική σκηνή με στόχο να δώσει έναν αέρα ανανέωσης. Παράλληλα όμως οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου υποστηρίζουν ότι το νέο κόμμα έχει τις δυνάμεις να δώσει με επιτυχία την μάχη των εκλογών με στόχο να καταλάβει την Τρίτη θέση πάνω από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Χρυσή Αυγή.

FT: Ρυθμιστής το κόμμα Παπανδρέου
Με το κόμμα Παπανδρέου ασχολήθηκαν οι Financial Times σε δημοσίευμα τους, στο οποίο αναφέρουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός επιδιώκει να έχει ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων. Κάνουν λόγο για έναν φορέα που θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα των πρόωρων γενικών εκλογών και να αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων στην κυβέρνηση.

Οι άμυνες του ΠΑΣΟΚ
Στην εγχώρια πολιτική σκηνή , το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει τις άμυνες του στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου. Στην Β Αθηνών θα είναι υποψήφια η Φ. Γεννηματά για να ανακόψει τις διαρροές προς το κόμμα Παπανδρέου ενώ υποψήφιος θα είναι και ο Πύρρος Δήμας. Παράλληλα στην Χαριλάου Τρικούπη δεν θα επιτεθούν κατά μέτωπο στο νέο κόμμα και θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν τα στοιχεία στον προεκλογικό αγώνα που θα αναφέρονται στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ αλλά και στον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου ενώ από την άλλη πλευρά συζητείται να τοποθετηθεί στην ψηφοδέλτιο επικρατείας πρόσωπο που θα προέρχεται από την ιδρυτική γενιά του ΠΑΣΟΚ.
Νίκος Τσίτσας
Πηγή: thetoc.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...