23 Δεκ 2014

Η ΚΔΕΠΠΑΜ συγχαίρει τον τιμηθέντα απο την Ακαδημία Αθηνών Παναγιώτη Κουσαθανά

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον πολιτισμό της Μυκόνου η απονομή του μετάλλιου της Ακαδημίας Αθηνών στον συμπατριώτη μας Παναγιώτη Κουσαθανά.........

Εξαιρετική τιμητική διάκριση για τη Μύκονο και τον συμπατριώτη μας, τον γνωστό συγγραφέα Παναγιώτη Κουσαθανά, αποτελεί η ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών να του απονείμει το μετάλλιό της στην Τάξη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών. Η απονομή έγινε κατά την πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας στις 19 Δεκεμβρίου 2014, όπου διαβάστηκε απόσπασμα της εκθέσεως του Γενικού Γραμματέως της Ακαδημίας Αθηνών με τα παρακάτω :

«Απονέμεται το Χαλκούν Μετάλλιο της Ακαδημίας εις τον φιλόλογο κ. Παναγιώτη Κουσαθανά για το αξιολογότατο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο που αφορά στην καταγραφή και μελέτη της λαϊκής παράδοσης και της λαογραφίας της Μυκόνου ως και για όσα έχει δημιουργήσει στον γενέθλιον τόπον του, τη Μύκονο, για την πνευματικήν πρόοδόν του και προβολή.»

Η σημαντικότατη αυτή πνευματική διάκριση για τον πολιτισμό της Μυκόνου διά του Παναγιώτη Κουσαθανά από την Ακαδημία Αθηνών αποτελεί εξαιρετική τιμή: απ’ όσο γνωρίζομε για πρώτη φορά ακούγεται το όνομα της Μυκόνου για πολιτιστικό επίτευγμα μέσα στο ανώτατο αυτό πνευματικό ίδρυμα της χώρας μας και για πρώτη φορά τιμάται με μετάλλιο της Ακαδημίας πρόσωπο στον σχετικό ερευνητικό και συγγραφικό τομέα. 

Με μετάλλια τιμήθηκαν επίσης εφέτος για το έργο τους από την Ακαδημία το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) και παλαιότερα ο αναστηλωτής της Ακρόπολης Αθηνών αρχιτέκτονας Μανώλης Κορρές. Στην ίδια πανηγυρική συνεδρία της η Ακαδημία βράβευσε με διάφορα άλλα βραβεία και άλλους σπουδαίους δημιουργούς από την Τέχνη και την Επιστήμη, καθώς και προσωπικότητες που διακρίθηκαν για γενναία έργα ανθρωπισμού και για κορυφαίες ηθικές πράξεις κατά το 2014.

Πολλά συγχαρητήρια στον τιμηθέντα και ευχές για συνέχιση του έργου του. Ευχές και στο νησί μας για όλο και περισσότερες τέτοιου είδους διακρίσεις και τιμές, που τις έχει απόλυτη ανάγκη ο κάθε τόπος.
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...