22 Ιουν 2013

Βρες δουλειά κάνοντας το google να μιλάει με καλά λόγια για σένα

Τι λέει το google για σένα; Έχεις βάλει ποτέ το όνομά σου στην ισχυρότερη μηχανή αναζήτησης του πλανήτη πατώντας search; Πρέπει. Ειδικά αν ψάχνεις για δουλειά. Διότι, τουλάχιστον αυτό λένε οι έρευνες, υπεύθυνοι στα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού, χρησιμοποιούν πολύ το internetγια να αναζητήσουν πληροφορίες γι’ αυτούς που πρόκειται να προσλάβουν. Μάλιστα, μπορείς να μην μείνεις απλώς στις διαπιστώσεις αλλά να βοηθήσεις το googleνα …
μιλήσει με καλά λόγια σε όσους αναζητούν πληροφορίες.

Και μην νομίζετε ότι αυτές είναι συνήθειες μόνο στο εξωτερικό. Κάπως έτσι, δουλεύει ο ιδιωτικός τομέας και εδώ στην Ελλάδα. Ολοένα και περισσότεροι υπεύθυνοι προσωπικού χρησιμοποιούν το LinkedInγια να βρουν μελλοντικούς συνεργάτες ενώ παρακολουθούν και το τι γράφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter).

Πώς θα διαπιστώσεις τι λέει το google για σένα;
  1. Βγες από όλες τις εφαρμογές της εταιρείας που ενδεχομένως χρησιμοποιείς (gmail, google + κλπ) κάνοντας logout.
  2. Κάνε αναζήτηση βάζοντας στο αντίστοιχο πεδίο το όνομά σου. Έτσι και δεδομένου ότι έχεις αποσυνδεθεί από τις εφαρμογές, θα δεις ότι βλέπουν και οι άλλοι για σένα.
Και μετά τις διαπιστώσεις;
Θα προχωρήσεις στα ακόλουθα βήματα ώστε να σπρώξεις τη μηχανή αναζήτησης να βγάζει στις πάνω θέσεις τις σελίδες που θα έχεις φτιάξει με τα χέρια σου. Μπορείς, να ακολουθήσεις τα ακόλουθα βήματα:
  1. Να φτιάξεις το δικό σου προφίλ στις ισχυρότερες πλατφόρμες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ειδικά αν ο στόχος είναι η εύρεση εργασίας, θα πρέπει να ασχοληθείς με το google+, το LinkedIn, και το Twitter.
  2. Φιτάχνοντας το προφίλ θα πρέπει να επιλέξεις ως usernameκάτι που θα είναι όσο πιο κοντά στο πραγματικό σου όνομα. Δεν θέλεις αυτός που ψάχνει να αναρωτιέται αν είσαι εσύ ή κάποιος που έχει συνωνυμία.
  3. Αν θέλεις να χρησιμοποιείς το Facebookγια προσωπικούς λόγους μόνο, θα φροντίσεις να ορίσεις σωστά τις παραμέτρους ασφαλείας (όσο αυτό είναι δυνατόν) ώστε οι προσωπικοί διάλογοι να μην πέφτουν σε αδιάκριτα μάτια.
  4. Μπορείς να ξοδέψεις λίγα ευρώ και να κατοχυρώσεις τη σελίδα με το όνομά σου. Κοστίζει λίγο (περίπου 25 ευρώ) και σε προστατεύει από να την εξασφαλίσει κάποιος άλλος με προφίλ το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα θέλεις να ταυτίζεται με το δικό σου. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείς να φτιάξεις και την προσωπική σου ιστοσελίδα στην οποία θα δείχνεις δείγματα γραφής, για τη δουλειά σου, τις δυνατότητες σου, τις επιτυχίες σου
  5. Θα αφιερώσεις χρόνο ώστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα εγγραφείς, να περιγράφεις σωστά την επαγγελματική σου ικανότητα και εξειδίκευση. Γενικόλογες περιγραφές, αποθαρρύνουν. Σωστές και λεπτομερείς περιγραφές, βοηθούν αυτόν που ψάχνει, να βρει τον άνθρωπό του.
Πηγή : fpress.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...