29 Ιουν 2013

Καλοκαιρινός έρωτας, σχέση ή one-night stand?

Γράφει η Αρετή Τσίνου MSc-ΜΑ κλινική ψυχολόγος
Ερωτας εποχής... καλοκαιριού!
Το καλοκαίρι είναι η εποχή της εύκολης και γρήγορης σεξουαλικής αναζήτησης. Το αλκοόλ ρέει άφθονο, τα ρούχα είναι λιγοστά και πολύ αποκαλυπτικά, ο ήλιος προκαλεί αίσθημα ευφορίας και ο έρωτας πλανάται στον αέρα.......

Με ανέμελη και ερωτική διάθεση, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι νέοι που επιδίδονται στο γνωστό σε όλους μας one-night stand, μια καθαρά σεξουαλική πράξη, όπου οι συμμετέχοντες γνωρίζονται ελάχιστα, έρχονται σε σεξουαλική επαφή απρόσμενα, ενώ κανένας από τους δύο δεν έχει απαιτήσεις για οποιαδήποτε συνέχιση της σχέσης.

Αυτό που ωθεί τον άνδρα στο one-night stand είναι καθαρά η σεξουαλική επιθυμία, ενώ η γυναίκα πέφτει στο κρεβάτι κολακευμένη από το γεγονός ότι είναι ποθητή και επιθυμητή. Ομως... αυτή η αίσθηση των γυναικών είναι τελείως εσφαλμένη! Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι περισσότεροι άνδρες έχουν χαμηλότερα κριτήρια επιλογής όταν πρόκειται για συντρόφους μιας βραδιάς. Οι γυναίκες αναφέρουν «ένιωσα τόσο όμορφα και κολακευμένη από τον επίμονο τρόπο που με φλέρταρε... ένιωθα μοναδική».

Αυτό βέβαια είναι αναληθές και άκρως φαντασιωσικό, μιας και αυτό που δεν αναγνωρίζουν οι γυναίκες είναι ότι οι άνδρες έχουν ελάχιστα ή ακόμα και μηδενικά στάνταρ στην επιλογή γυναίκας για one-night stand. Συνεπώς, καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να νιώθει κολακευμένη επειδή ένας άνδρας την ποθεί σεξουαλικά για μια βραδιά!

Πώς όμως νιώθουν οι συμμετέχοντες στο one-night stand; Οι έρευνες δείχνουν ότι τα συναισθήματα των γυναικών είναι πολύ πιο αρνητικά από εκείνα των ανδρών. Το αίσθημα ότι «χρησιμοποιήθηκαν» είναι η κυρίαρχη αρνητική αίσθηση που έχουν οι γυναίκες το επόμενο πρωινό, με παράλληλη ανησυχία ως προς την προσωπική τους φήμη και πόσο αυτή επλήγη από το περιστασιακό σεξ. Αυτό που αναφέρουν οι γυναίκες είναι ότι ενοχλούνται όχι τόσο από τη μικρή χρονική διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, αλλά από το γεγονός ότι οι άνδρες δεν έδειχναν να τις εκτιμούν και να τις σέβονται.

Οι έρευνες υποστηρίζουν ότι το 80% των ανδρών έχει θετικά συναισθήματα το επόμενο πρωινό, ενώ στην περίπτωση των γυναικών το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 54% -«αισθάνθηκα εξευτελισμένη, φοβισμένη, εύκολη και φθηνή». Επιπλέον, οι άνδρες νιώθουν περισσότερο επιτυχημένοι και έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση από ό,τι οι γυναίκες.

Από την άλλη, οι άνδρες οι οποίοι αναφέρουν αρνητικά αισθήματα εστιάζουν περισσότερο στην αίσθηση της μοναξιάς και της αποξένωσης. Τα παραπάνω ευρήματα συμφωνούν και με άλλες έρευνες όπου παρατηρήθηκε ότι το 58% των γυναικών μετανιώνει για τη σεξουαλική συνεύρεση, σε αντίθεση με το 23% των ανδρών.

Οπως φαίνεται, το one-night stand, αν και αποτελεί συνηθισμένη πρακτική και για τα δύο φύλα, ιδίως την εποχή του καλοκαιριού, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ψυχική διάθεση και την αυτοπεποίθηση των γυναικών. Για αυτό, προτού εμπλακείτε σε οποιαδήποτε βεβιασμένη και αυθόρμητη ερωτική πράξη, σκεφτείτε το καλά! Το επόμενο πρωινό είναι συχνά εφιαλτικό... ιδίως για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν απότομα τη σκληρή πραγματικότητα.
Αρετή Τσίνου MSc - ΜΑ κλινική ψυχολόγος - www.nomikou.gr
Πηγή :enet.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...