26 Ιουν 2013

Τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2014;

Είναι βέβαιο ότι τον ερχόμενο Μάιο θα έχουμε εκλογές. Είναι καθορισμένο να γίνουν οι ευρωεκλογές και οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το ερώτημα είναι εάν οι κάλπες δεν θα είναι δύο, αλλά τρεις. Εάν δηλαδή θα γίνουν και βουλευτικές εκλογές καθώς οι ισορροπίες παρά και τη νέα συμφωνία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την κυβέρνηση και τον ανασχηματισμό πολλοί είναι .......

εκείνοι που δεν βλέπουν ως εύκολο στόχο την εξάντληση της τετραετίας.

Όπως γράφει το newsit.gr, oι 153 + 4 που φαίνεται να στηρίζουν την κυβέρνηση είναι μια ικανή πλειοψηφία, αλλά όχι αρκετή. Ο ανασχηματισμός φαίνεται πως έδωσε παράταση ζωής και όχι μακρά πνοή. Είδικά σε ό,τι έχει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ τα δεδομένα απ' τις προηγούμενες εκλογές άλλαξαν τόσο δημοσκοπικά όσο και ως προς τη σύνθεση και την κοινοβουλευτική δύναμη.

Παράλληλα οι συμβιβασμοί, λένε πολλοί, είναι οριακοί στο νέο σχήμα που θα πρέπει να υπηρετήσει ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα και πλέον δεν έχει και το... άλλοθι της οικουμενικότητας και της ευρύτητας στο εκλογικό σώμα που έδινε ως ένα βαθμό η ΔΗΜΑΡ.

Μια ματιά στο ημερολόγιο δείχνουν ότι πολλά κρίνονται πριν και μετά τις γερμανικές εκλογές. Ως τότε τα πάντα σε ό,τι έχει να κάνει με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις έχουν παγώσει.
Πριν ωστόσο για τη χώρα μας τρέχουν πολύ σοβαρά ζητήματα. Απολύσεις στο δημόσιο, ιδιωτικοποιήσεις, φορολογικό κλπ.

Αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές για τη χώρα θα κρίνεται άλλη μια δόση, ενώ ταυτόχρονα όλα δείχνουν ότι θα ανοίξει ένας ακόμη γύρος συζήτησης γύρω από το θέμα του κουρέματος. Τα περισσότερα θέματα θα έχουν κλείσει ως τον Οκτώβριο με Νοέμβριο, ενώ μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2014 μπορεί να έχει προχωρήσει και το θέμα του κουρέματος.

Τ κομματικά επιτελεία, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ βλέπουν ότι εάν το κυβερνητικό σχήμα προχωρήσει μέχρι τότε θα μπορέσει να έχει σημαντικά οφέλη. Θα έχει επιτύχει σημαντικά βήματα στη διάσωση της χώρας και αυτό θα μπορεί να το καρπωθεί στις εκλογές.

Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ οι τελευταίες ημέρες με τις αναταράξεις λόγω ΔΗΜΑΡ έδειξαν ότι η επιλογή σταθερότητας έχει δημοσκοπικά τουλάχιστον οφέλη.

Έτσι και υπό την προϋπόθεση να έχουν πάει όλα καλά κάποιοι λένε ότι τα επιτελεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μάλλον συμφωνούν στη διενέργεια και βουλευτικών εκλογών με στόχο την ανανέωση των δυνάμεων τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...