29 Ιουν 2013

Οι 100.000 ευκαιρίες για φθηνές φθινοπωρινές διακοπές

Συρρικνωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα είναι το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της άλλοτε Εργατικής Εστίας. Τουλάχιστον, θα εφαρμοστεί έστω και «κουτσουρεμένο». Περίπου 100.000 εργαζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πολύ φθηνές διακοπές στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014........

Ως γνωστόν, η Εργατική Εστία, μέσω της οποίας έκαναν μια εβδομάδα φθηνές διακοπές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, έβαλε «λουκέτο» τον Φεβρουάριο του 2012 καθώς πρακτικά απορροφήθηκε από τον ΟΑΕΔ. Στη συνέχεια, οι εισφορές που κατέβαλαν οι εργοδότες για τη χρηματοδότηση του κοινωνικού τουρισμού καταργήθηκαν και έμειναν οι εισφορές των εργαζόμενων να χρηματοδοτήσουν το όλο εγχείρημα. Τι θα γίνει λοιπόν φέτος;

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται εντός των ημερών. Ωστόσο, έχουν ήδη υπάρχει οι πρώτες πληροφορίες:

  1. Ο αριθμός των δικαιούχων θα φτάσει περίπου στους 100.000
  2. Δυνατότητα διακοπών θα υπάρχει από την 1η Σεπτεμβρίου.
  3. Το πρόγραμμα θα διαρκεί έξι ημέρες (δηλαδή πέντε διανυκτερεύσεις) αντί για επτά διανυκτερεύσεις που ήταν το πρόγραμμα που υλοποιούσε η Εργατική Εστία.
  4. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Δεν υπάρχει λόγος να την επισκεφτείτε τώρα καθώς δεν έχει ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία.
  5. Το πρόγραμμα αφορά τόσο σε άνεργους όσο και εργαζόμενους. Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση (το πώς θα δίδονται τα μόρια, θα ανακοινωθεί σύντομα)
  6. Μετά την επιλογή, οι ενδιαφερόμενοι θα υποχρεούνται, να προσκομίζουν στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ τα δικαιολογητικά για την απόδειξη των κριτηρίων επιλογής. Όποιοι δεν τα καταφέρνουν, θα χάνουν το δικαίωμα των διακοπών και τη θέση τους θα καταλαμβάνουν οι επιλαγχόνες, πάντοτε με βάση τα μόρια.
  7. Το σύστημα μοριοδότησης θα στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια (π.χ. ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση, αριθμός των ανήλικων τέκνων, χρόνος ανεργίας, αριθμός των ημερών ασφάλισης την τελευταία τριετία). Διπλάσια μόρια αναμένεται ότι θα λαμβάνουν τα ΑΜΕΑ.
  8. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που είχαν το προηγούμενο έτος τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης, άνεργοι που επιδοτήθηκαν από τον οργανισμό για τουλάχιστον δύο μήνες (δηλαδή με πενήντα ημερήσια επιδόματα) και άνεργοι εγγεγραμμένοι στα ειδικά μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
  9. Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα θα «ανοίξουν» μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ κατά τα τέλη Αυγούστου.
Πηγή : fpress.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...