30 Ιουν 2013

Καλοκαιρινές βουτιές συντροφιά με ένα καλό βιβλίο!

Προτάσεις βιβλίων για την παραλία
Έντονοι έρωτες, ιστορίες μυστηρίου, πάθη θα σας συντροφεύσουν το καλοκαίρι που ήδη έχει φτάσει. Καλό καλοκαίρι λοιπόν και καλές βουτιές στη θάλασσα αλλά και στα βιβλία!......

Το σπίτι των σκιών

Έκδοση: 2013
ISBN: 978-960-496-980-7
Εκδόσεις: Εκδόσεις Ψυχογιός
Συγγραφέας: Χρυσηίδα Δημουλίδου
Σελίδες: 592

Αθήνα, Πρωτοχρονιά του 1938. Μέσα στη μεγάλη σάλα χορού, ένας κεραυνοβόλος έρωτας ανάβει φωτιά στις καρδιές της δεκαοκτάχρονης Ειρήνης και του Κωνσταντίνου, μοναδικού γόνου της πάμπλουτης οικογένειας Μποτέλη. Ενάντια σε όλα τα εμπόδια που δεν τους θέλουν μαζί, οι δύο νέοι ετοιμάζονται να παντρευτούν. Ωστόσο, την ημέρα του γάμου τους ένα φρικτό γεγονός ανατρέπει τα πάντα και η Ειρήνη, καταρρέοντας ψυχολογικά, λίγους μήνες προτού ξεσπάσει ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, φυγαδεύεται στον Καναδά, αφήνοντας πίσω της τον έρωτα και τα όνειρά της να γίνουν στάχτη και φωτιά, όπως και η πατρίδα της.

Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η Ελεονόρα Ντάγκλας, μια πλούσια Αμερικανίδα με ελληνικές ρίζες, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα προσωπικό δράμα. Μια καινούργια γνωριμία θα την πείσει να μείνει στην Αθήνα. Ανακαλύπτει τυχαία μια παλαιά κι εγκαταλειμμένη έπαυλη που τη μαγνητίζει τόσο, ώστε αποφασίζει να την αγοράσει. http://entertainment.in.gr/html/ent/589/ent.150589.asp

Το μήλο βγήκε απ' τον Παράδεισο

Έκδοση: 2013
ISBN: 978-960-364-582-5
Εκδόσεις: Διόπτρα
Συγγραφέας: Έλενα Ακρίτα
Σελίδες: 368

H Eύα ήταν η μοναδική γυναίκα ever που όταν μαγείρευε, ο άντρας της δεν της είπε ποτέ «νόστιμο αλλά καμία σχέση με της μάνας μου!».

Η Έλενα Ακρίτα μας αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τα γεγονότα της Βίβλου. Όλοι ξέρουμε τι συνέβη, αλλά με το πέρασμα των αιώνων υπήρξαν ορισμένες παρανοήσεις, μερικές διαστρεβλώσεις, κάποια σπασμένα τηλέφωνα, καταλαβαίνετε, οι διάλογοι δεν μεταφέρθηκαν όπως ακριβώς είχαν συμβεί. Μέχρι σήμερα όμως... Τώρα όλα έρχονται στο φως το εξώτερον.
http://entertainment.in.gr/html/ent/405/ent.150405.asp

Η ζωή που έλειπε

Έκδοση: 2013
ISBN: 978-618-02-0058-4
Εκδόσεις: Εκδόσεις Μίνωας
Συγγραφέας: Κώστας Κρομμύδας
Σελίδες: 394

Η αγάπη και ο έρωτας βρίσκουν πάντα το δρόμο.
Δύο ιστορίες αγάπης και απόλυτου έρωτα, εμπνευσμένες από ένα αληθινό γεγονός που συνέβη την περίοδο της κατοχής.

Μπορούν ένας άντρας και μια γυναίκα, που συναντιούνται σήμερα και ερωτεύονται παράφορα, να συνεχίσουν τον έρωτα δυο ανθρώπων που έζησαν σχεδόν εβδομήντα χρόνια πριν;
Τι είναι αυτό που συνδέει αυτές τις δύο ιστορίες;
Και πώς αντιδρούν όταν όλα αποκαλύπτονται;
Θα γίνει η αλήθεια αιτία να διαλυθεί μια μοναδική σχέση, ή θα ενώσει ακόμη πιο πολύ τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σήμερα να κληρονομούν άθελα τους τις τραγικές, αλλά γεμάτες έρωτα, ιστορίες των προγόνων τους;

Συχνά η μοίρα κεντά το μέλλον των ανθρώπων κοιτάζοντας πίσω στο παρελθόν τους…
http://entertainment.in.gr/html/ent/312/ent.149312.asp

Με λένε Ντάτα

Έκδοση: 2013
ISBN: 978-960-496-829-9
Εκδόσεις: Εκδόσεις Ψυχογιός
Συγγραφέας: Λένα Μαντά
Σελίδες: 552

Με λένε Ντάτα… Χρόνια τώρα. Κοντεύω κι εγώ να ξεχάσω πως κάποτε με βάφτισαν Αλεξάνδρα∙ Αλεξάνδρα Σαλβάνου του Ροβέρτου και της Χαριτίνης.

Είμαι ένοχη για όλα τα αμαρτήματα που μπορεί να φανταστεί η Εκκλησία ή η Αστυνομία, κι όμως δεν αισθάνομαι ένοχη για τίποτα. Όλα ήρθαν φυσιολογικά στο δρόμο μου ή σ’ εμένα φάνηκε έτσι. Δεν πέρασε καν από την σκέψη μου ότι μέσα μου γεννιόταν πρώτα το κακό, μετά το χειρότερο, και ποτέ το καλό.

Γεννήθηκα πολύ όμορφη και αυτό ήταν ακόμη ένα όπλο, μια αόρατη παγίδα για τα υποψήφια θύματά μου. Κανένας δεν περιμένει η όψη ενός αγγέλου να κρύβει με τέτοια μαεστρία τη μαύρη ψυχή ενός σατανά που είναι ταγμένος να σκορπά το θάνατο και τον όλεθρο. Ίσως μάλιστα ο θάνατος, που τόσο εύκολα αποφάσιζα για κάποιους, να ήταν λύτρωση, κάθαρση, εξαγνισμός.

Με λένε Ντάτα. Ζω σε έναν άλλο κόσμο, που μόνη μου έφτιαξα, με δικούς μου νόμους. Με λένε Ντάτα και δε μετανιώνω…
http://entertainment.in.gr/html/ent/196/ent.149196.asp

.

Ο γέρος και η θάλασσα

Έκδοση: 2013
ISBN: 978-960-03-5564-2
Εκδόσεις: Εκδόσεις Καστανιώτη
Συγγραφέας: Έρνεστ Χέμινγουεϊ
Μετάφραση: Φώντας Κονδύλης
Σελίδες: 160

Ο Γέρος και η Θάλασσα (The Old Man and the Sea) είναι μια νουβέλα που γράφτηκε από τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, έναν από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα, την οποία ο ίδιος θεωρούσε ότι ήταν το καλύτερο βιβλίου που είχε γράψει.

Η νουβέλα μιλάει για ένα κουβανό γέρο ψαρά, το Σαντιάγκο, που μόνος στον ωκεανό, στα ανοιχτά της Κούβας, παλεύει με τα κύματα με την ελπίδα να πιάσει κάποιο ψάρι. Για 84 ημέρες δεν είχε πιάσει τίποτε, το πρωί όμως της 85ης ημέρας πιάνεται στα δίχτυα του ένας τεράστιος ξιφίας…http://entertainment.in.gr/html/ent/663/ent.148663.asp

Ουρανόπετρα. Η δωδέκατη γενιά

Έκδοση: 2013
ISBN: 978-960-501-974-7
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Συγγραφέας: Γιάννης Καλπούζος
Σελίδα: 592

Ο Γιάννης Καλπούζος, συγγραφέας των μπεστ σέλερ Ιμαρέτ (Βραβείο Αναγνωστών 2009) και Άγιοι και δαίμονες, θα καθηλώσει ακόμα μία φορά τους αναγνώστες με ένα θυελλώδες μυθιστόρημα!

Κύπρος 1571, ο Γερόλεμος κόβει στα τέσσερα το φυλαχτό που του έσωσε τη ζωή, χαράζει σημάδια σε κάθε κομμάτι και τα μοιράζει στους τέσσερις γιους του. Αν ποτέ ενωθούν…

Δώδεκα γενιές αργότερα ένας απόγονός του πορεύεται με βάση τη θεωρία του: Όπου πατώ είναι δικός μου δρόμος.

Περιπέτειες, δυνατοί έρωτες, αναπάντεχες ανατροπές, ολοζώντανοι χαρακτήρες σε ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα με χορταστική πλοκή που θα μαγέψει τους αναγνώστες!
http://entertainment.in.gr/html/ent/069/ent.148069.asp

Inferno

Έκδοση: 2013
ISBN: 978-618-01-0410-3
Εκδόσεις: Εκδόσεις Ψυχογιός
Συγγραφέας: Νταν Μπραουν
Μετάφραση: Χρήστος Καψάλης
Σελίδες: 672

Ψάξε και θα βρεις.
Αυτή η φράση επιστρέφει διαρκώς, σαν ηχώ, στο μυαλό του διάσημου καθηγητή του Χάρβαρντ Ρόμπερτ Λάνγκτον, ο οποίος ξυπνά σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, ανήμπορος να θυμηθεί πώς ακριβώς κατέληξε εκεί. Ούτε μπορεί να καταλάβει πώς βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες, μακάβριο αντικείμενο.

Έπειτα από μια επίθεση εναντίον του, ο Λάνγκτον και η νεαρή γιατρός Σιένα Μπρουκς μπλέκουν σε μια ανελέητη καταδίωξη στους δρόμους της Φλωρεντίας. Ο Λάνγκτον όμως γνωρίζει τα κρυφά περάσματα και τα αρχαία μυστικά της πόλης και αυτή είναι η μόνη ελπίδα να ξεφύγουν από τους άγνωστους διώκτες τους.

Εμπνευσμένο από το κορυφαίο αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, το INFERNO είναι το πιο συναρπαστικό, το πιο προκλητικό και το πλέον καταιγιστικό μυθιστόρημα που υπογράφει μέχρι τώρα ο Νταν Μπράουν, ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα και διαβάζεται μονορούφι, από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.
http://entertainment.in.gr/html/ent/171/ent.150171.asp

S.E.C.R.E.T

Έκδοση: 2013
ISBN: 978-960-16-4977-1
Εκδόσεις: Εκδόσεις Πατάκη
Συγγραφέας: L. Marie Adeline
Μετάφραση: Νίνα Μπούρη
Σελίδες: 328

Μετά τον θάνατο του συζύγου της, η ζωή της Κέισσι είναι γεμάτη τύψεις και μοναξιά. Ο κόσμος της θα αλλάξει άρδην όταν θα ανακαλύψει το ημερολόγιο που άφησε πίσω της μια μυστηριώδης γυναίκα στο εστιατόριο όπου εργάζεται η Κέισσι. Οι συγκλονιστικές, ωμές εξομολογήσεις που περιέχει τη σοκάρουν και τη συναρπάζουν την ίδια στιγμή, και στο τέλος την οδηγούν στο S.E.C.R.E.T., μια μυστική εταιρεία που η αποστολή της είναι να βοηθάει γυναίκες να πραγματοποιήσουν τις πιο μύχιες ερωτικές φαντασιώσεις τους.

Η Κέισσι θα περάσει από δέκα στάδια που, απελευθερώνοντάς την, θα ξυπνήσουν όχι μόνο το σώμα, αλλά και την ίδια της την ύπαρξη, δίνοντάς της μια πρωτόγνωρη αυτοπεποίθηση, που τη μεταμορφώνει και της δίνει το θάρρος να ζήσει πραγματικά.

Το S.E.C.R.E.T. είναι ένα μυθιστόρημα σαγηνευτικό, απελευθερωτικό και συγκινητικό, για τη μαγική δύναμη ενός κόσμου όπου η φαντασία γίνεται πραγματικότητα.
http://entertainment.in.gr/html/ent/474/ent.149474.asp

Παντρεμένες

Έκδοση: 2013
ISBN: 978-960-04-4375-2
Εκδόσεις: Εκδόσεις Κέδρος
Συγγραφέας: Άρης Σφακιανάκης
Σελίδες: 376

Ένας πλαστικός χειρουργός αρχίζει να κάνει λάθη στις επεμβάσεις του. Για να μη λιντσαριστεί από τις αγανακτισμένες πελάτισσές του ζητάει τη βοήθεια ενός συγγραφέα που έχει τον τρόπο του με τις γυναίκες. Μόνο που οι γυναίκες αυτές είναι όλες παντρεμένες.
Κόλαση ή Παράδεισος;

Μια ξενάγηση στον κόσμο των παντρεμένων γυναικών. Ένας κόσμος γεμάτος σαγήνη, μυστήριο, αλλά και απογοητεύσεις. Ένας κήπος της Εδέμ με τις κρυφές του αλέες, τα ξεχωριστά σκιρτήματα του έρωτα αλλά και το φίδι που ελλοχεύει.

Ένα παιγνιώδες εγχειρίδιο πλεύσης στην άγνωστη γη των παντρεμένων γυναικών, μια επιχείρηση ανοίγματος οφθαλμών στους τυφλωμένους συζύγους κι ένα πόνημα υποστήριξης στους εραστές εκείνους που αναζητούν την αδερφή ψυχή σε λάθος τόπο.
http://entertainment.in.gr/html/ent/552/ent.150552.asp

Το Χειρόγραφο της Άκρα

Έκδοση: 2013
ISBN: 978-960-14-2599-3
Εκδόσεις: Εκδόσεις Λιβάνη
Συγγραφέας: Πάουλο Κοέλο
Μετάφραση: Μάτα Σαλογιάννη
Σελίδες: 204

«Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει, αλλά αυτός που παραιτείται».
14 Ιουλίου 1099. Ενώ η Ιερουσαλήμ προετοιμάζεται για την εισβολή των σταυροφόρων, ένας Έλληνας, γνωστός ως Κόπτης, συγκαλεί σε συγκέντρωση τους νέους, τους γέρους, τους άντρες και τις γυναίκες της πόλης. Το πλήθος, που αποτελείται από χριστιανούς, εβραίους και μουσουλμάνους, φτάνει στην πλατεία πιστεύοντας πως θα ακούσει μια ομιλία για το πώς να προετοιμαστεί για τη μάχη, όμως ο Κόπτης δε θέλει να τους πει αυτό.

Όλα δείχνουν πως επίκειται η ήττα, αλλά ο Έλληνας θέλει απλώς να παρακινήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν τη σοφία που υπάρχει στην καθημερινότητά τους και έχει σφυρηλατηθεί από τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Πιστεύει πως η πραγματική γνώση βρίσκεται στις αγάπες που ζούμε, στις απώλειες που υφιστάμεθα, στις στιγμές της κρίσης και της δόξας και στην καθημερινή συνύπαρξη με το αναπόφευκτο του θανάτου. Το Χειρόγραφο της Άκρα αποτελεί ένα κάλεσμα για να συλλογιστούμε τις αρχές και την ανθρωπιά μας.
http://entertainment.in.gr/html/ent/687/ent.141687.asp
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...