12 Ιουν 2015

Λαφαζάνης: Έως την ερχόμενη Τρίτη οι νέοι διακανονισμοί της ΔΕΗ

Το αργότερο έως την ερχόμενη Τρίτη θα ανακοινωθούν από τη ΔΕΗ οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών και επιχειρήσεων,.......
τα οποία έχουν κάνει νέο άλμα, κατά τους πρώτους μήνες του 2015, στα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τον υπουργό αυτή την ώρα η ΔΕΗ δοκιμάζεται πάρα πολύ έντονα στο πεδίο της ρευστότητας λόγω των ληξιπρόθεσμων χρεών και όπως τόνισε η τάση συνεχίζει να είναι αυξητική. «Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η ΔΕΗ πρέπει να κάνει κάτι πολύ παραπάνω, πιο ουσιαστικό για να αντιμετωπίσει την γάγγραινα των ληξιπροθέσμων χρεών» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις ρυθμίσεις που γίνονται τώρα. Υποστήριξε ότι το νέο σχέδιο θα είναι μια μεγάλη ανάσα που θα ανακουφίσει τη ΔΕΗ, δίνοντας της όπως σημείωσε «την απαιτούμενη ρευστότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμά της» και ταυτόχρονα τους καταναλωτές. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δόσεις θα είναι 35.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης φρόντισε να στείλει και πάλι το δικό του μήνυμα σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, επισημαίνοντας: «Είναι ευτυχές γεγονός ότι η ΔΕΗ συνεχίζει και θα συνεχίζει για πάντα να είναι μια δημόσια επιχείρηση». Όπως ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης στρατηγική της κυβέρνησης είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους συνολικά για επιχειρήσεις και νοικοκυριά και στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την, από κοινού με τη διοίκηση της ΔΕΗ, επεξεργασία σχεδίου για ειδικό τιμολόγιο στις μονάδες αφαλάτωσης.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στα σκαριά είναι και ειδική ρύθμιση για την ανακούφιση των μικρομεσαίων κατόχων φωτοβολταϊκών μονάδων και κυρίως των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών στέγης.
Γιώργος Παπακωνσταντίνος
Πηγή:antenna.gr
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...