29 Απρ 2015

8 συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι νέοι επιχειρηματίες

Το ξεκίνημα μιας μικρής επιχείρησης από έναν νέο επιχειρηματία, συνοδεύεται από μεγάλη προσπάθεια και αρκετά λάθη........
Σύμφωνα με διάφορους οικονομικούς συμβούλους, τα λάθη αυτά είναι συγκεκριμένα και τα κάνουν πολλοί. Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα.

Πουλάνε σε λάθος άτομα
Σίγουρα, το άλφα και το ωμέγα για την επιβίωση μια επιχείρησης είναι οι πωλήσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πουλάς σε όποιον βρεις μπροστά σου, σε φίλους και συγγενείς. Είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας να προσπαθείς να πουλήσεις κάτι σε κάποιον που δεν το χρειάζεται ή σε κάποιον που είναι χρεωκοπημένος.

Ξοδεύουν πολλά χρήματα
Μέχρι να υπάρχουν σταθερά έσοδα, δεν πρέπει να ξοδεύεις ούτε δεκάρα αν δεν είναι απολύτως αναγκαίο. Το κεφάλαιό σου μπορεί να εξανεμιστεί σε χρόνο ρεκόρ και τότε θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα πρέπει να κλείσεις την επιχείρησή σου ή να καταφύγεις σε δανεισμό στην περίπτωση που πιστεύεις ότι αξίζει να συνεχίσεις. Και τα δανεικά, όχι μόνο είναι δυσεύρετα αλλά πάρα πολύ ακριβά.

Ξοδεύουν λίγα χρήματα
Είναι επίσης λάθος να κάνεις οικονομία σε πράγματα τα οποία είναι ουσιαστικά. Αν η επιχείρησή σου βασίζεται σε ένα εργαλείο, πρέπει αυτό να είναι καλό. Δεν χρειάζεται να έχεις πολυτελή γραφεία, μοντέρνα έπιπλα, σούπερ υπολογιστές, μόνο για να πουλάς βιτρίνα. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τα κεφάλαιά σου για αξιόλογους συνεργάτες και απαραίτητα εργαλεία που βοηθούν στην παραγωγικότητα και την ποιότητα. Σε περίπτωση που έχεις αμφιβολίες για το πού πρέπει να επενδύσεις, ζήτα μια δεύτερη γνώμη.

Θεωρούν ότι όλες οι συμφωνίες και τα συμβόλαια τηρούνται
Ένα συμβόλαιο είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί. Μπορεί να έχεις υπογράψει ένα συμβόλαιο με μια εταιρία, αλλά να αλλάξει κάποιος διευθυντής και ξαφνικά όλα να είναι στον αέρα. Το πιο σημαντικό είναι να χτίζεις στενές σχέσεις με τους πελάτες σου, παρά να υπογράφεις συμβόλαια. Γιατί, όταν η λέξη συμβόλαιο αρχίζει να ακούγεται, τότε τα πράγματα έχουν αρχίσει να στραβώνουν. Και, σίγουρα μπορείς να κινηθείς δικαστικά, αλλά είσαι βέβαιος ότι θέλεις να μπλέξεις σε τέτοιες χρονοβόρες και πανάκριβες περιπέτειες; Καλύτερα, να αφιερώσεις το χρόνο σου στην αναζήτηση νέων πελατών, που θα αναπληρώσουν τη ζημιά.

Δεν ακολουθούν το ένστικτό τους.
Το ένστικτο είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην λήψη αποφάσεων. Επειδή ποτέ δεν θα έχεις όλα τα στοιχεία που χρειάζεσαι για να αξιολογήσεις μια συνεργασία, το ένστικτό σου είναι ένα καλό σημάδι για να σου δείξει το δρόμο. Οι περισσότερες συμφωνίες, λίγο ή πολύ, βασίζονται σε προσωπικές σχέσεις, οπότε το τι σου βγάζει ο άλλος είναι σημαντικό κομμάτι μιας συμφωνίας. Αν σου φαίνεται κάτι ψεύτικο ή λάθος, τότε ακύρωσε τη συμφωνία. Το πιο πιθανό είναι να μπεις μέσα.

Είναι πολύ επίσημοι
Όπως όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες, έτσι και οι επαγγελματικές σχέσεις είναι αυτό ακριβώς… σχέσεις. Το να κρατάς τους επαγγελματικούς τύπους, μόνο εμπόδια μπορεί να δημιουργήσει. Σίγουρα δεν θα αποκαλέσεις τον άλλο και “φιλαράκι” αλλά μια ανθρώπινη και φιλική σχέση είναι σημάδι μιας καλής συμφωνίας. Οι τυπικές σχέσεις χτίζουν τοίχους και είναι βαρετές. Οι άνθρωποι θέλουν να απολαμβάνουν τη δουλειά τους, είτε είναι πωλητές είτε είναι πελάτες.

Θυσιάζουν το προσωπικό τους στιλ
Πολλοί παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά, μόνο και μόνο για να φαίνονται πιο επαγγελματίες. Όμως αυτές οι προσωπικές ιδιαιτερότητες είναι που σε κάνουν να ξεχωρίζεις, που σου κάνουν να νιώθεις άνετα και άρα να έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο Στηβ Τζομπς δημιούργησε έναν κολοσσό σαν την Apple, αλλά ποτέ δεν έχασε την ιδιαιτερότητά του.

Δεν δημιουργούν αξία
Ο πρωταρχικός σκοπός μια επιχείρησης δεν είναι να βγάζει χρήματα αλλά να δημιουργεί αξία. Υπάρχει περίπτωση να βγάλεις χρήματα βραχυπρόθεσμα, αλλά αν δεν προσφέρεις κάτι που έχει αξία για τους άλλους τότε δεν έχεις μέλλον. Όσο καλύτερα κατανοήσεις τι είδους αξία θέλεις και μπορείς να προσφέρεις στους άλλους, τόσο πιο επικεντρωμένος και επιτυχημένος θα είσαι σε αυτό που κάνεις. Και όσο μεγαλύτερη αξία προσφέρεις, τόσο περισσότερα χρήματα θα κερδίσεις.
Πηγή: tsemperlidou.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...