5 Απρ 2015

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις να αγαπάς με το σωστό τρόπο; Ο σύντροφός σου το καταλαβαίνει;

Μάρεα Λαουτάρη- Δεληγιάννη,Life & Relationship Coach 
Τον αγαπούσες, έκανες ό,τι περνάει από το χέρι σου, τον φρόντιζες, αλλά τελικά χωρίσατε. Τελικά, τι συμβαίνει; Δεν φτάνει η αγάπη για να συνυπάρξουν δύο άνθρωποι ή κάτι άλλο συμβαίνει......
Η Μάρεα Λαουτάρη, Life & Relationship Coach, Strategic Interventionist, MA in Communications μας βοηθάει να καταλάβουμε τι πηγαίνει στραβά όταν υπάρχει αγάπη, αλλά....

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει «Μα τον αγαπούσα, του τα έδωσα όλα, όμως τελικά χωρίσαμε!» και κουνάμε το κεφάλι καταφατικά εφόσον το έχουμε βιώσει και εμείς.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν του δίνετε όλη την αγάπη σας και όμως η σχέση καταρρέει; Τελικά η αγάπη δεν είναι αρκετή;

Ο τρόπος που αγαπάς!
Εκείνο που συμβαίνει δεν είναι ότι δεν αγαπάτε αρκετά αλλά ότι δίνετε την αγάπη σας με λανθασμένο τρόπο. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι σχέσεις χαλάνε όταν οι ανάγκες των συντρόφων δεν ικανοποιούνται με τον τρόπο που οι ίδιοι επιθυμούν. 

Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν ο σύντροφός σας δεν αντιλαμβάνεται πάντα την αγάπη σας μέσω όλων εκείνων που κάνετε για χάρη του, αλλά τις περισσότερες φορές θεωρεί ότι το κάνετε γιατί έτσι είστε εσείς!

Ρώτησε τον σύντροφό σου...
Ο πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος για να ξεκαθαρίσετε και να κατανοήσετε με ποιον τρόπο αισθάνεται αγάπη ο σύντροφός σας είναι να θέσετε ανοιχτά το ερώτημα: «Πες μου πως θέλεις να αγαπιέσαι;» 

Δηλαδή ρωτάμε τον σύντροφό μας με ποιον τρόπο αντιλαμβάνεται ότι κάτι που κάνουμε είναι επειδή τον αγαπάμε. Θα διαπιστώσετε ότι εκείνα που θα σας πει είναι πιθανόν πιο απλά ή πολύ διαφορετικά από ό,τι είχατε στο μυαλό σας.

Για παράδειγμα, εάν μαγειρεύετε καθημερινά ώστε να του δείξετε την αγάπη σας μέσω του φαγητού, επειδή οι γιαγιάδες μας έλεγαν ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, είναι πιθανόν να διαπιστώσετε ότι ο σύντροφός σας δεν το εισπράττει ως δείγμα της αγάπης σας για εκείνον, αλλά γιατί σας αρέσει το φαγητό!

Για να μην υπάρχουν λοιπόν παρεξηγήσεις στο θέμα της αγάπης, το πιο απλό είναι να θέσετε την ερώτηση ξεκάθαρα και ευγενικά και να ακούσετε με ανοιχτό μυαλό τι σας λέει ο άλλος ώστε να διοχετεύσετε την ενέργεια της αγάπης στο σωστό δρόμο και με τον σωστό τρόπο! 

Είναι εξίσου σημαντικό να κάνετε εκείνο που σας υποδεικνύει ακριβώς με τον τρόπο που το θέλει, και όχι προσαρμοσμένο στα δικά σας γούστα ή με τον δικό σας τρόπο!

Σε αυτή την περίπτωση θα είστε βέβαιες ότι όχι μόνο τον αγαπάτε, αλλά και εκείνος το αντιλαμβάνεται και το απολαμβάνει! 
 via
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...