14 Ιουν 2012

7 συμβουλές για να διατηρήσετε τα κιλά που χάσατε


Δείτε πώς μπορείτε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης και διατροφής, ώστε να επιτύχετε και να διατηρήσετε τους στόχους σας και να έχετε μια πιο ποιοτική ζωή.
Το να αισθανόμαστε καλά και να είμαστε καλά, πρέπει να πηγαίνουν «χέρι-χέρι», για να έχουμε μια ποιοτική και υγιεινή ζωή......

Ένα από τα «κλειδιά», λένε οι ειδικοί, είναι να «ερωτευτούμε» την άσκηση. Πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας, δίνοντάς του όσα χρειάζεται και να υιοθετήσουμε έναν ποιοτικό τρόπο ζωής.

Ακολουθούν μερικές γρήγορες, απλές συμβουλές για να… μεταμορφωθείτε.

Δεσμευτείτε
Θα πρέπει να επενδύσετε στον εαυτό σας κι ένας καλός προπονητής, είναι μέρος αυτής της επένδυσης. Όταν έχετε πληρώσει για κάτι, είναι δύσκολο να σας παραμελήσουν κι επίσης είναι δυσκολότερο να το παραμελήσετε κι εσείς.

Λογοδοτήστε στον εαυτό σας
Βάλτε ένα ημερολόγιο στο ψυγείο σας και σημειώνετε το διατροφικό σας πρόγραμμα και το πρόγραμμα του γυμναστηρίου. Για κάθε ημέρα που το έχετε ακολουθήσει επιμελώς κι έχετε φροντίσει τον εαυτό σας, σημειώστε μια πράσινη γραμμή, ενώ σημειώστε κόκκινη γραμμή για το αντίθετο: για όταν πίνετε, καπνίζετε, τρώτε οτιδήποτε ανθυγιεινό και δεν κάνετε γυμναστική.

Κάθε φορά που θα πλησιάζετε το ψυγείο, το ημερολόγιο θα βρίσκεται μπροστά σας. Και πιστέψτε μας, θα θέλετε να βλέπετε περισσότερες πράσινες γραμμές, παρά κόκκινες.
Ορίστε βραχυπρόθεσμους στόχους
Μικρά βήματα για μια καλύτερη εμφάνιση. «Από την Παρασκευή, θα χάσω «χ» κιλά», ή «μέχρι την Παρασκευή, θα αυξήσω τα βάρη που σηκώνω». Όταν βάζετε συγκεκριμένους, διαχειρίσιμους στόχους-προκλήσεις, θα τους επιτύχετε και η επιτυχία θα σας δώσει δύναμη να συνεχίσετε μέχρι να δείτε τα θετικά αποτελέσματα.

Κάντε επίθεση
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ξυπνάτε το πρωί, είναι «επίθεση» στο σώμα σας. Σηκωθείτε από το κρεβάτι και κάντε μερικούς κοιλιακούς, καθίσματα και push-ups. Θα δείτε μια έκρηξη της μυϊκής σας ανάπτυξης. Και στη συνέχεια, βουρτσίστε τα δόντια σας.

Γυμναστείτε καθώς δουλεύετε
Προσπαθήστε να είστε δραστήριοι σωματικά κατά τη διάρκεια της ημέρας σας. Αντί να κάνετε διάλειμμα για ένα τσιγάρο, προτιμήστε να περπατήσετε μέχρι την επόμενη γωνία. Αντί να οδηγήσετε μέχρι το εστιατόριο όπου θα φάτε, πηγαίνετε και επιστρέψτε με τα πόδια. Ή ακόμη, κάντε μερικές ασκήσεις καθώς κάθεστε στο γραφείο σας.
Κάντε το σωστά
Το σχήμα είναι τα πάντα. Πάρα πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν δυναμική αντί της προπόνησης ειδικής αντοχής κι έτσι δεν βλέπουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Καθώς γυμνάζεστε, δουλεύετε το δικέφαλο μυ ή τον ώμο σας; Πρέπει να ξέρετε τι κάνετε και πως, διαφορετικά ζητήστε να σας βοηθήσει κάποιος που ξέρει.

Ξεκινήστε από αυτά που έχετε
Είτε βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, είτε στο γραφείο σας ή στο σπίτι των γονιών σας, ή απλά δεν θέλετε να πάτε στο γυμναστήριο, δεν έχετε καμία δικαιολογία εκτός από αυτή που δημιουργείτε εσείς. Όλοι έχουμε μια καρέκλα. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με αυτήν. Μαγκώστε τα πόδια σας για να κάνετε κοιλιακούς ή στηριχτείτε για να κάνετε καθίσματα. Επίσης, βάλτε τα πόδια σας στην καρέκλα για να κάνετε push-ups. 
Πηγή : clickatlife
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...