29 Ιουν 2012

Τι να κάνετε, αν το παιδί σας καεί από τον ήλιο

Οι συνεχείς προτροπές από δερματολόγους και παιδιάτρους για το πόσο και πως πρέπει να προστατεύουμε το παιδικό δερματάκι από τον ήλιο, είναι τόσες πολλές και σε τόσο έντονο βαθμό που πραγματικά είναι απορίας άξιο τελικά, αν υπάρχουν ακόμα γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους απροστάτευτα στον ήλιο, με αποτέλεσμα να αποκτούν και ηλιακά εγκαύματα...

Αν ωστόσο, είστε από τους «αμελείς» και την πατήσατε, κρατήστε κάποιες συμβουλές για να ανακουφίσετε το μικρό σας από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Κάντε στο παιδί ένα δροσερό, όχι παγωμένο, μπάνιο. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε υγρές κρύες κομπρέσες στα σημεία που δείχνουν να έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Απαλείψτε την πάσχουσα περιοχή με μία κρέμα με βάση την αλόε βέρα, που μπορείτε να αναζητήσετε στα φαρμακεία.

Αν το πρόβλημα είναι έντονο, συμβουλευθείτε τον γιατρό σας, μήπως χρειαστεί να δώσετε στο παιδί αντιφλεγμονώδη αγωγή από το στόμα.

Εφαρμόστε τοπική ενυδατική κρέμα για να ενυδατώσει το δέρμα και τη θεραπεία του κνησμού. Για τα πιο σοβαρά εγκαύματα, , εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα κρέμας υδροκορτιζόνης.

Μην χρησιμοποιείτε υποπροϊόντα πετρελαίου, όπως βαζελίνη, Επίσης, αποφύγετε τις πρώτες βοήθειες προϊόντα που περιέχουν βενζοκαΰνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος ή αλλεργία.)

Αν το έγκαυμα είναι σοβαρό και το δέρμα αναπτύξει φουσκάλες, συμβουλευθείτε άμεσα τον γιατρό σας και προσπαθήστε να αποτρέψετε το παιδί από το να ακουμπάει σε εκείνο το σημείο, για να αποφύγετε την πιθανότητα επιμόλυνσης.

Τέλος, κρατήστε το παιδί σας στη σκιά μέχρι το ηλιακό έγκαυμα έχει επουλωθεί. Κάθε πρόσθετη έκθεση στον ήλιο μόνο θα αυξήσει τη σοβαρότητα του εγκαύματος και να αυξήσει τον πόνο.
Πηγή :  mother
Επιμέλεια : Mykonos Ticker health
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...