29 Ιουν 2012

Η ταμπλέτα και τα ιντερνετικά γυαλιά της Google (Video)

Nexus 7 iPad Comparison
Εντυπωσιακή παρουσίαση του Nexus 7 και του Project Glass.
Την είσοδο της στην αγορά της ταμπλέτας έκανε η Google με την παρουσίαση του Nexus 7 που βασίζεται στο λογισμικό Android και φαίνεται ότι θα ανταγωνίζεται κυρίως την ταμπλέτα Kindle Fire της Amazon αλλά –χάρη στην τιμή του– και το iPad της Apple....
Η ταμπλέτα κατασκευάζεται από την Asus και έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή και δωδεκαπύρηνο επεξεργαστή γραφικών (GPU) Nvidia Tegra 3.

Θα έχει ακόμη οθόνη με ανάλυση 1280x800 και κάμερα στο μπροστινό μέρος της συσκευής.
Ο Chrome θα είναι ο βασικός browser για τη συσκευή ενώ το λειτουργικό είναι το Android 4.1 («Jelly Bean»).
Η ταμπλέτα

Το Nexus 7 είναι ειδικά σχεδιασμένο για να λειτουργεί με το κατάστημα Google Play μέσα από το οποίο η εταιρεία ήδη πουλά ταινίες, μουσική, εφαρμογές και βιβλία.

Η ταμπλέτα θα πωλείται για 199 δολάρια και θα πωλείται από τα μέσα Ιουλίου, αρχικά στην ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Αυστραλία.

Παράλληλα –και αυτό ήταν μία έκπληξη- η Google παρουσίασε το Nexus Q, έναν υπολογιστή χωρίς τη δική του οθόνη που συνδέεται με τη τηλεόραση ή το ηχοσύστημα.

Το Nexus Q, που ελέγχεται από ταμπλέτα ή κινητό, τρέχει και αυτό το λειτουργικό Android και επιτρέπει το streaming ταινιών και μουσικής από άλλες συσκευές. Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο της συνόδου προγραμματιστών I/O. 
 
Φουτουριστικά γυαλιά

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση των γυαλιών που συνδέονται με το Ίντερνετ και προετοιμάζονται να διατεθούν στην αγορά στις αρχές του 2013.

Αλεξιπτωτιστές έπεσαν από αεροπλάνο και προσγειώθηκαν στο κτίριο όπου διεξάγεται η σύνοδος, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθεί ζωντανά εικόνες από τα γυαλιά που φορούσαν.

Το Project Glass είναι δημιούργημα των εργαστηρίων της Google που έδωσαν, μεταξύ άλλων, και τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς που έχει παρουσιάσει η εταιρεία.

Οι πρώτες συσκευές πωλήθηκαν για 1.500 δολάρια αυστηρά στους προγραμματιστές που είχαν έλθει στο I/O.

Το επτάιντσο Nexus ανταγωνίζεται ευθέως τη συσκευή της Amazon.
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με τους αλεξιπτωτιστές που φορούν τα ιντερνετικά γυαλιά!!
Δείτε Video
Πηγή :  tovimascience
Επιμέλεια : Mykonos Ticker Τεχνολογία
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...