29 Ιουν 2012

Ζηζή Πατεράκη: Τολμάω να κάνω χώρο στην ζωή μου για τα καινούργια!


«Δεν μπορεί κανείς να συλλέξει όλα τα όμορφα κοχύλια από την παραλία. Κάποιος μπορεί να συλλέξει μόνο μερικά και είναι πιο όμορφα αν είναι λίγα.» από την Anne Morrow Lindbergh, Αμερικανίδα Συγγραφέα. Θα αναφερθώ σήμερα στα ρούχα μας που όλοι έχουμε κρεμασμένα στις ντουλάπες μας! ......
Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος χρόνος από το παρόν για να ξεκαθαρίσουμε τα ρούχα από τις ντουλάπες μας. Είναι μεγάλη η χαρά όταν έχετε τακτοποιημένη ντουλάπα και οργανωμένη! Και υπάρχουν και πολλά άλλα οφέλη.

Τα κρεμασμένα παλιά ρούχα μήπως μπορεί τελικά να έχουν μεγάλος κόστος; Για παράδειγμα, κρατώντας το παντελόνι που είναι πάρα πολύ μικρό μπορεί να φαίνεται σαν μια κινητήρια δύναμη για την απώλεια βάρους, αλλά πολύ συχνά αποδεικνύεται ότι είναι μια ιδιαίτερη μορφή τιμωρίας του εαυτού μου.
Το να κρέμονται φορέματα που δεν φοριούνται πλέον, διότι όλα τα χρήματα που έχετε δώσει στο παρελθόν για αυτά ήταν πολλά, μπορεί να είναι ένας άλλος λόγος για αυτοτιμωρία. 

Και βεβαίως, κρατώντας ένα αγαπημένο ρούχο από την παλιά σας εργασία, ή ένα φόρεμα από την πρώτη επέτειο του γάμου σας, πολύ πιθανόν να κρατάει την ενέργειά σας πολύτιμα κολλημένη στο παρελθόν, αντί να είναι πλήρως διαθέσιμη για σας να την χρησιμοποιήσετε σήμερα.
 
Όταν οι ντουλάπες σας περιέχουν τα ρούχα που αγαπάτε και που σας ταιριάζουν σαν μέγεθος και χρώμα τέλεια , ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε για το βάρος σας, θα αισθανθείτε καλύτερα με τον εαυτό σας, καθιστώντας ευκολότερη τη θεραπεία στο σώμα σας με ένα μεγαλύτερο σεβασμό και αγάπη κατά μία έννοια. 

Για να αρχίσετε μια πορεία , στην αναδιοργάνωση της ζωής σας ( αυτό ισχύει και για τους άνδρες!), θα μπορούσε να είναι μια καλή στιγμή για να επανεξετάσετε τα ρούχα στην ντουλάπα σας. 

Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στην ντουλάπα σας, ανοίξτε τις πόρτες και όπως κοιτάζετε γύρω σας, ρωτήστε τον εαυτό σας τα ακόλουθα ερωτήματα: 

1.Αυτά τα ρούχα αντιπροσωπεύουν αυτό που είμαι αυτή τη στιγμή στη ζωή μου;
2.Με κάνουν να νιώθω καλά με τον εαυτό μου;
3. Μου ταιριάζουν καλά;
4.Βρίσκονται εκεί γιατί έχουν κάτι που με κρατά κολλημένο στο παρελθόν (με αρνητικό τρόπο);
5.Τα κρατάω, λόγω του υψηλού κόστους που έχουν;
6.Ποια ρούχα τα διατηρώ με την ελπίδα να χωρέσω σε αυτά και πάλι κάποια μέρα;

Όπως θα εξετάζετε αυτά τα ερωτήματα, σας προκαλώ να αφήσετε να φύγουν από την ντουλάπα σας τα ρούχα που δεν σας εξυπηρετούν πλέον . Για παράδειγμα, εάν έχετε ακόμα ένα τζιν παντελόνι το οποίο είναι το μέγεθος SMALL ,ενώ τώρα φοράτε LARGE , διώξτε το μακριά και έτσι μπορείτε να πάψετε να ζείτε στο μέλλον ελπίζοντας ότι κάποια μέρα θα ξαναμπείτε μέσα! 
Αντί αυτού, δώστε στον εαυτό σας κίνητρα με έναν πιο θετικό τρόπο. Αγοράστε κάτι που να σας ταιριάζει τώρα και έτσι μπορείτε να αισθανθείτε καλύτερα για τον εαυτό σας. Βγάλτε τα ρούχα που έχουν συναισθηματική αξία και να προσπαθήσετε να δείτε εάν ή όχι το στυλ εξακολουθεί να υπάρχει ή το μέγεθος του σας ταιριάζει ακόμα (μπορεί να εκπλαγείτε με την αντίδρασή σας). 

Αν σας είναι δύσκολο να πετάξετε τα αγαπημένα σας ρούχα που δεν σας ταιριάζουν πλέον, να τα δώσετε σε ένα μέλος της οικογένειάς σας ή σε φίλους. Με αυτόν τον τρόπο θα τα βλέπετε και πάλι ! Εάν ανησυχείτε για την απώλεια των χρημάτων, πουλήστε τα σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων. Και το πιο σημαντικό, να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλοί άντρες και γυναίκες σε καταφύγια αστέγων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις δωρεές σας.

Αυτό το μήνα, σας προκαλώ να αναβαθμίσετε την εικόνα του εαυτού σας, φορώντας μόνο ρούχα που αντιπροσωπεύουν την πραγματική σας εικόνα! Μετά ας ασχοληθούμε και με τον ψυχικό μας κόσμο! Θυμηθείτε, θέλετε να κάνετε χώρο για νέα και καλύτερα πράγματα που θα έρθουν στη ζωή σας!
Ζιζή Πατεράκη
Διαισθητική Σύμβουλος
info@live-in-light.comhttp://www.live-in-light.com 
Πηγή : mylady.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...