28 Ιουν 2012

Οι Ιταλοί "καθάρισαν" τους Γερμανούς και πανηγυρίζει όλη η Ευρώπη

Έτσι νικάνε τα PIIGS
Τζέσε Όουενς: Μαύρος Αμερικανός αθλητής του στίβου. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, όπου και κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια στα 100 μέτρα, στα 200 μέτρα, στο άλμα εις μήκος και αγωνιζόμενος στη Σκυταλοδρομία 4x100. Η σαρωτική του επίδοση προκάλεσε το θαυμασμό όλων των θεατών της Ολυμπιάδας του 1936 αλλά και την οργή του Χίτλερ που δεν άντεξε την … ταπείνωση της Άριας Φυλής από έναν μαύρο αθλητή και εγκατέλειψε εκνευρισμένος το Ολυμπιακό Στάδιο …

Μάριο Μπαλοτέλι: Μαύρος Ιταλός διεθνής ποδοσφαιριστής. Γνωστός για την … ιδιορρυθμία του, τις παρορμητικές αντιδράσεις του, τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Και την εκτελεστική του δεινότητα. Πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού του Euro με αντίπαλο τη Γερμανία είχε προλάβει να φορτώσει τα δίχτυα του Νόιερ με δύο τεμάχια.

Και να ταπεινώσει την Γερμανίδα Καγκελάριο που την ίδια ώρα ερχόταν αντιμέτωπη με την «επανάσταση» των υπολοίπων Ευρωπαίων, με πρώτον τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Όχι, η φράου Μέρκελ δεν εγκατέλειψε οργισμένη την αίθουσα συνεδριάσεων στις Βρυξέλλες …

Στο αγωνιστικό κομμάτι

Με δύο εκπληκτικά δικά του γκολ (20΄, 36΄) η «σκουάντρα ατζούρα» νίκησε 2-1 την Γερμανία στον δεύτερο ημιτελικό του Euro, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την ανωτερότητά τους στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Βαρσοβίας και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό όπου θα διεκδικήσει, απέναντι στην Ισπανία, το δεύτερο τρόπαιο στην διοργάνωση.

Ο Εζίλ με πέναλτι στις καθυστερήσεις, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι παίκτες του Πραντέλι, εξαιρετικά προετοιμασμένοι για το ματς, πήγαν τον ρυθμό όπως ήθελαν και ευτύχησαν να κλείσουν το ημίχρονο με δύο γκολ μπροστά και τον Μπαλοτέλι «σεληνιασμένο». Ο Κασάνο πέρναγε με κάθε πιθανό τρόπο τον Μπόατενγκ και έβγαζε στην επιφάνεια τις αμυντικές αδυναμίες των «πάντσερ».

Ακόμα και στις στιγμές πίεσης στις οποίες βρέθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, η αμυντική λειτουργία των Ιταλών ήταν άψογη. Η απόλυτα δίκαιη νίκη, τους στέλνει στον τελικό συνεχίζοντας την… πελατιακή σχέση με τους Γερμανούς σε μεγάλες διοργανώσεις.

Πώς έπαιξαν:

Ο Τσέζαρε Πραντέλι παρέταξε την Ιταλία με τον Μπαλτζαρέτι στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Κιελίνι που «έσφιξε» τα δόντια και αγωνίστηκε, στο αριστερό. Ο Πίρλο έπαιρνε την πρώτη πάσα από την άμυνα για να βγάλει την ομάδα του μπροστά ενώ ο Ντε Ρόσι και ο Μαρκίζιο ήταν οι δύο εσωτερικοί μέσοι πίσω από τον Μοντολίβο.

Κασάνο και Μπαλοτέλι ήταν το δίδυμο στην επίθεση. Μετά τα γκολ του Μπαλοτέλι, με την είσοδο του Μότα ο Ιταλός τεχνικός έκλεισε ακόμα περισσότερο τους διαδρόμους, χωρίς να αλλάξει κάτι στο σύστημά του.

Οι Γερμανοί του Λεβ από την άλλη, δεν άλλαξαν κάτι στο παιχνίδι τους. Ο Κροός είχε πάει στην δεξιά πτέρυγα, στην αριστερή ο Ποντόλσκι και στην κορυφή ο Γκόμες. Ο Εζίλ σε ρόλο επιτελικού μέσου και οι Σβαϊνστάιγκερ-Κεντίρα στον άξονα. Στην άμυνα, η τετράδα αποτελούταν από Μπόατενγκ, Λαμ, Χούμελς και Μπαντστούμπερ.

Μετά τα πρώτα λεπτά, ωστόσο ήταν σαφές ότι ο Εζίλ άλλαζε θέση με τον Κροός για να δημιουργήσει πρόβλημα στους Ιταλούς. Το 2-0 των Ιταλών, ανάγκασε τον Λεβ αν ψάξει λύσεις με τον Κλόζε, τον Μίλερ και τον Ρόις στο ματς….
Διαβάστε περισσότερα εδώ 
Πηγή : protothema.
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...