31 Μαΐ 2012

Το χωριό των ΣΥΡΡΙΖΑΙΩΝ στη Μεσσηνία (fotos & Video)

Ναι είναι αλήθεια, υπάρχει ολόκληρο χωριό…Συρριζαίων...
Δείτε τις ομορφιές του χωριού στο βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές της σχολής Πληροφορικής “Αλγόριθμος” από τη Μεσσηνία.
Μόνο που στις εκλογές της 6ης Μαϊου πρώτο κόμμα ήρθε η ΝΔ (άλλωστε η Μεσσηνία είναι ο τόπος καταγωγής του Σαμαρά) δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ και …τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΡΙΖΑ.
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σύρριζο, Γιώργος Θεοδωρόπουλος “δεν έχουμε σχέση με τον Σύρριζα αν και είμαστε Συρριζαίοι”.
Το Σύρριζο είναι ένα πανέμορφο χωριό της ορεινής Τριφυλίας στο Δήμο Οιχαλίας και οφείλει το όνομά του στο γεγονός πως είναι χτισμένο συρριζα στους πρόποδες του όρους Τετράζιο.
Το χωριό είναι παραδομένο στην κυριολεξία στην αγκαλιά της φύσης. Μηλιές καρυδιές πλατάνια αφθονούν στη γύρω περιοχή και μέσα στο χωριό.
Το Σύρριζο αποτελεί πέρασμα για τους ταξιδιώτες που έχουν για προορισμό το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και το φαράγγι της Νέδας.
Εχει 25 μόνιμους κατοίκους και δυστυχώς κανένα παιδί καθώς οπως λέει στο Νewsit o κύριος Θεοδωρόπουλος “οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι και μόνο εγώ, η γυναίκα μου και ένα ακόμη ζευγάρι είμαστε νέοι”. Το καλοκαίρι όμως το χωριό ζωντανεύει καθώς έρχονται οι Αθηναίοι που έχουν σπίτια με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ξεπερνούν τους 120.
Στο Σύρριζο υπάρχουν 8 εκκλησίες με την Αγία Παρασκευή να έχει τη τιμητική της καθώς γίνεται και πανηγύρι όταν εορτάζει. 
Πηγή :  sirrizo.blogspot.com
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...