29 Μαΐ 2012

Πλήρης αλλαγή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα - "Τα πάντα για την ασφάλεια"

Σε πλήρη ανασκευή της - έτσι και αλλιώς μάλλον βιαστικής - δήλωσης περί "ανάληψης ρίσκου σε ό,τι αφορά την τουρκική απειλή μέσω μείωσης των αμυντικών δαπανών", προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω δήλωσης του κορυφαίου στελέχους του, Δημήτρη Στρατούλη.....

Ο Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε ότι, "αντίθετα με ό,τι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη περί γενικής μείωσης των αμυντικών δαπανών, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά μόνο μείωση των κονδυλίων ως προς τη συμμετοχή μας σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, και εξοικονόμηση κονδυλίων μέσω συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου, που θα θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα αποκλείσει τους "ενδιάμεσους" κοινώς μεσάζοντες.

Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για μείωση αμυντικών δαπανών που θα μπορούσαν να πλήξουν την ασφάλεια της χώρας, αλλά ούτε και το επίπεδο των αποδοχών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι ήδη εξαιρετικά χαμηλές."

Αναφορικά με τους σκοπούς του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρα σήμερα στο ΥΠΕΘΑ, ο κ. Στρατούλης τόνισε: "Έχει να κάνει με την ενημέρωσή μας σχετικά με τα προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα και το επίπεδο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσης θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην παρούσα φάση δεν θα θιγούν εξοπλιστικά θέματα."
 
Πηγή : defencenet.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...