29 Μαΐ 2012

Πώς θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων για τα φάρμακα που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι

Picture 0 for Πώς θα γίνει η επιστροφή των χρημάτων για τα φάρμακα που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι
Όπως είναι γνωστό, οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων τους για την αποπληρωμή των λογαριασμών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ, από τις συνταγές φαρμάκων των ασφαλισμένων, παρακρατεί το σύνολο της αξίας της εκτελούμενης συνταγής.....


Οι ασφαλισμένοι έχουν οδηγηθεί σε τρομερά αδιέξοδα, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας κ. Γεράσιμος Βουδούρης και στην αδυναμία του κράτους να ικανοποιήσει το αίτημα των φαρμακοποιών, προκειμένου να ομαλοποιήσει την κατάσταση και να κατευνάσει την δικαιολογημένη αντίδραση των ασφαλισμένων, εξέδωσε σχετική εγκύκλιο με την οποία παρέχει την δυνατότητα στους ασφαλισμένους να καταθέσουν τα δικαιολογητικά της δαπάνης στα ταμεία τους και να αναμένουν την απόδοση των αναλογούντων ποσών.

Σε ό,τι αφορά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αυτά θα πρέπει να κατατίθενται στις υπηρεσίες των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν:

1. Πρωτότυπη συνταγή γιατρού που δεν εκτελέστηκε από το ιδιωτικό φαρμακείο. Η συνταγή θα πρέπει να έχει καταχωριστεί στο αντίστοιχο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίο τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).
2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.
3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
4. Έγκριση από τον ελεγκτή γιατρό, (στην περίπτωση που απαιτείται).
Το ποσό της εκκαθάρισης, όταν γίνει..., θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που δεν εκτελέστηκαν κατά την διάρκεια της απεργίας και έχει παρέλθει το προβλεπόμενο 5ήμερο εκτέλεσής τους, θα εκτελούνται καονονικά.

Πηγή : forologikanea.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...