9 Ιουν 2015

Αυξάνεται το «bonus» για εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Αλλαγές στη φορολογία δωρεών με μείωση των συντελεστών προανήγγειλε η Βαλαβάνη.......
Εντός των ημερών στη Βουλή ρύθμιση για τους συγγενείς των θυμάτων του Norman Atlantic. Έρχεται αύξηση του bonus συνεπών φορολογουμένων το β΄ εξάμηνο. 

Μίνι φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο μεταξύ άλλων, θα ορίζεται ότι δεν υπόκεινται σε φόρο δωρεάς τα οικονομικά βοηθήματα που χορηγήθηκαν ή θα χορηγηθούν στις οικογένειες των θυμάτων του Norman Atlantic προανήγγειλε από τη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Η κ. Βαλαβάνη με την τοποθέτησή της έθεσε ευρύτερα το θέμα της φορολογίας δωρεών. «Το θέμα των δωρεών εγώ είμαι αποφασισμένη να το αλλάξω, γιατί θεωρώ ότι όχι μόνο το 40% για όσους δεν έχουν στενή συγγενική σχέση είναι εντελώς ανάλγητο, αλλά και τα άλλα που είναι χαμηλότερα. Δηλαδή γιατί ένας πατέρας που δίνει τα ενήλικα παιδιά του, τα οποία μπορεί να είναι άνεργα, χρήματα για να μπορέσουν να ζήσουν να πρέπει να πληρώσει 10% από τη στιγμή που είναι ήδη φορολογημένος για αυτά τα χρήματα και γίνεται διπλή φορολόγηση».

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις ισχύουσες διατάξεις νόμου, ο φόρος δωρεάς κλιμακώνεται με συντελεστές από 10% έως και 40% ανάλογα με τον βαθμό συγγένειας ανάμεσα στον δωρητή και στον λήπτη της δωρεάς.

Η κ. Βαλαβάνη παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, προανήγγειλε bonus μεγαλύτερο από το 2% για τους συνεπείς φορολογούμενους. Πρόσφατα ψηφίστηκε νομοθετική διάταξη με την οποία προβλέπεται ότι όσοι φορολογούμενοι εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ έως τις 30 Ιουλίου, θα έχουν έκπτωση φόρου 2%.

Σύμφωνα με την υπουργό, στις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα προβλέπεται bonus μεγαλύτερο του 2%.

Τέλος, η κ. Βαλαβάνη απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών εφαρμογών του Taxis, τονίζοντας παράλληλα τις υπεράνθρωπες -όπως είπε- προσπάθειες των εργαζομένων στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, οι οποίοι δουλεύουν ακόμα και τα σαββατοκύριακα για να βγει η δουλειά.

Η κ. Βαλαβάνη τόνισε ότι χρειάζονται λεφτά, καθώς οι ηλεκτρονικές εφαρμογές δουλεύουν με μπαλώματα και στηρίζονται σε δυναμικό που εργάζεται υπεράνθρωπα.
Έλενα Λάσκαρη
e.laskari@euro2day.gr
Πηγή: euro2day.gr
Newsroom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...