30 Αυγ 2013

Στον αέρα η πρόσβαση στο Taxis για ένα εκατομμύριο φορολογούμενους

Μια δύσκολη ημέρα ξημερώνει για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους. Εκτός του ότι θα πρέπει να πληρώσουν ένα «κουβά» φόρους (εισόδημα, τέλος επιτηδεύματος, ΦΑΠ, εισφορά αλληλεγγύης) κινδυνεύουν και με απενεργοποίηση........
του κωδικού πρόσβασης στο Taxis πριν καν προλάβουν να υποβάλλουν το Ε9. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει παρατάσεις της τελευταίας στιγμής. Δείτε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες.

Οπως αναφέρει το fpress.gr, σε μεγάλο πρόβλημα μπορεί να εξελιχθεί η «λήξη» των παλαιών κωδικών πρόσβασης στο Taxis με τους οποίους υποβάλλουν δηλώσεις περισσότεροι από ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι. Το πρόβλημα είναι διπλό καθώς:

  1. Αν λήξουν οι κωδικοί οι φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλλει ακόμη τη φορολογική τους δήλωση δεν θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το τελευταίο χρονικό «παράθυρο» (σ.σ ο νόμος δίνει το περιθώριο υποβολής της δήλωσης μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς η προθεσμία υποβολής της δήλωσης εκπνέει στις 08:00 το πρωί της Δευτέρας)
  2. Θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με την υποβολή του Ε9 η προθεσμία για το οποίο λήγει στα μέσα Σεπτεμβρίου (15 του μήνα για την ακρίβεια). Ειδικά για το Ε9, το υπουργείο Οικονομικών ποντάρει πολλά στη σωστή υποβολή καθώς από αυτή τη διαδικασία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό αν θα χτιστεί σωστά το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο (σ.σ φέτος γίνεται υποχρεωτική δήλωση από όσους έχουν αγροτεμάχιο αλλά και από όσους έχουν μεταβολή στην ακίνητη περιουσία τους ενώ σε περίπτωση υποβολής δηλώνεται υποχρεωτικά και ο αριθμός ρολογιού της ΔΕΗ)
Το αίτημα για παράταση στην ισχύ των παλαιών κωδικών πρόσβασης έχει ήδη φτάσει στο γραφείο του αρμόδιου υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη και αναμένονται οι ανακοινώσεις.

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με την ταυτόχρονη πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Εξετάζεται να δοθεί μια μικρή «ανάσα» στους φορολογούμενους με μετατόπιση της προθεσμίας πληρωμής της 1ης δόσης τόσο για το εκκαθαριστικό της εφορίας όσο και για το εκκαθαριστικό του ΦΑΠ. Η παράταση δεν αναμένεται να είναι μεγαλύτερη της μιας εβδομάδας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...