27 Αυγ 2013

Επίσκεψη πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας στο Δήμο Μυκόνου

Την Τρίτη 27 Αυγούστου 2013 το πρωί, επισκέφτηκαν τη Δημαρχεύουσα κα Ειρήνη Γρυπάρη στο Δημαρχείο της Μυκόνου ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα κ. Gil – Sou Shin, με τη σύζυγό του και το Γραμματέα Γ' της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας Υποπρόξενο κ. Hyun-sik Lee, στα πλαίσια διήμερης επίσκεψής τους στη Μύκονο........

Το ζεύγος και τον υποπρόξενο καλωσόρισε η κα Γρυπάρη η οποία σε ένα σύντομο χαιρετισμό είπε τα εξής:

¨Εξοχότατε Κύριε Πρέσβη,
είναι μεγάλη τιμή και χαρά να σας καλωσορίζω στο όμορφο νησί μας τη Μύκονο με την ευκαιρία της επίσκεψής σας. Το νησί μας που βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου άρχισε να γίνεται γνωστό από τη γειτνίασή του με το παγκοσμίας φήμης ιερό νησί της Δήλου στις αρχές του 20ου αιώνα κι από τότε με την αγάπη των Μυκονιατών και την ανιδιοτελή τους φιλοξενία η Μύκονος απέκτησε το όνομα και την αίγλη του τώρα και πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Κι αυτό δεν είναι τυχαίο γιατί άλλωστε εμείς οι Μυκονιάτες εργαζόμαστε σκληρά για τον τόπο μας. Αυτό δείχνει η άρτια υποδομή του νησιού μας με τα 2 λιμάνια, το διεθνές αεροδρόμιο, τα 2 φράγματα, τις 2 μονάδες αφαλάτωσης, τον σύγχρονο Βιολογικό καθαρισμό, το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων και την Ανακύκλωση, το άρτιο και επαρκές οδικό μας δίκτυο, στοιχεία απαραίτητα για την τουριστική Ανάπτυξη του νησιού μας.

Επίσης, το Κέντρο Υγείας του νησιού μας προσφέρει επαρκείς υπηρεσίες περίθαλψης στους επισκέπτες αλλά επίσης και τα ιδιωτικά Ιατρικά κέντρα βοηθούν ώστε οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες να νιώθουν σίγουροι και ασφαλείς.

Η συγκοινωνία στο νησί μας με τα ταξί και τα λεωφορεία παραμένει δυνατό στέλεχος για τον τουρισμό μας κι εργαζόμαστε καθημερινά με όλους τους φορείς για την αρτιότερη εξυπηρέτηση.

Παράλληλα, η Μύκονος ήταν και παραμένει πάντα ασφαλής προορισμός και άλλωστε η απεργία είναι μια λέξη που στο τουριστικό λεξικό του νησιού μας δεν υπάρχει.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχετε μια όμορφη εμπειρία από το νησί μας και σας καλωσορίζω και πάλι. ¨

Απαντώντας ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορεάς εξήρε τους ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς που υπάρχουν από αρχαιοτάτων χρόνων μεταξύ Ελλάδας και Κορέας, και εξέφρασε το θαυμασμό του για τις ομορφιές του νησιού μας και την άρτια οργάνωση της Μυκόνου αλλά και τη φιλοξενία του τόπου μας, ενώ επισήμανε το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Κορεατών για την Ελλάδα, ως τουριστικό προορισμό αλλά και την εξαιρετική δημοφιλία της Μυκόνου στους Κορεάτες Τουρίστες.

Παράλληλα, ευχήθηκε καλή δύναμη επί τη αναλήψει των νέων καθηκόντων της στην κα Γρυπάρη, και ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών και από τις δύο πλευρές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...