5 Μαΐ 2012

Πώς να χαρείτε το μπάνιο σας και αυτό το καλοκαίρι!

Το μπάνιο στη θάλασσα όσο ευχάριστο και ευεργετικό και αν είναι κρύβει πολλούς κινδύνους που μόνο με τη γνώση και την πρόληψη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.
Εν όψει του μήνα Αυγούστου που πλησιάζει σύντομα, μήνας των καλοκαιρινών διακοπών για όλους μας, σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε και να τηρήστε όσο το δυνατόν μπορείτε τα εξής :....


- Η βασική αρχή του να μην κολυμπάμε αμέσως μετά το φαγητό, αποτελεί απαράβατο κανόνα για ένα ασφαλές και ευχάριστο κολύμπι.
- Όσο δεινοί κολυμβητές και αν είστε προτιμήστε να κολυμπάτε κοντά στην ακτή γιατί ποτέ δεν ξέρετε ποιοι είναι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν στ΄ανοιχτά.
- Σε περίπτωση που κουραστείτε, μην σας πιάσει πανικός. Κολυμπήστε ανάσκελα, ξεκουραστείτε και συνεχίστε το κολύμπι με αργό ρυθμό.
- Μην πηγαίνετε στα βαθιά, αν δεν ξέρετε καλό κολύμπι.
- Σε περίπτωση καταιγίδας ή μεγάλης τρικυμίας αποφύγετε να μπείτε στη θάλασσα.
- Το αλκοόλ το καλοκαίρι συνήθως καταναλώνεται περισσότερο, απαγορεύεται όμως κατά τη διάρκεια του μπάνιου. Το βράδυ στο μαγαζί όπου θα διασκεδάσετε μπορείτε να πιείτε χωρίς όμως να μπείτε στη θάλασσα.
-Στην περίπτωση της κράμπας μέσα στο νερό, προτιμήστε να αλλάξετε τον τρόπο κολύμβησης.  Δηλαδή, αν κάνατε ύπτιο, προτιμήστε το κρόουλ (μπρούμυτα κολύμπι). Στη συνέχεια, χαλαρώστε το μέλος στο οποίο συνέβη η κράμπα.
-Μην μένετε πολύ ώρα στον ήλιο, πριν μπείτε στη θάλασσα, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να ζαλιστείτε μέσα σε αυτή.
Πηγή : mylady.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...