30 Οκτ 2012

Κατάληψη της ΔΟΥ Μυκόνου από επιχειρηματίες και πολίτες (pics-video)

Τελευταία Ενημέρωση : 30 / 10 /2012 8 : 27 :00 π.μ.
Πρώτη Δημοσίευση : 30 / 10 /2012 12 :09 :00 π.μ.

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Δευτέρα 29 Οκτ οι Μυκονιάτες επιχειρηματίες, επαγγελματίες και πολίτες, με τη στήριξη του Δήμου, στην υπό κατάληψη ΔΟΥ διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση - συγχώνευση της με τη ΔΟΥ Σύρου και απαιτώντας να ......


αναθεωρηθούν τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών.
Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι για απλές συναλλακτικές δραστηριότητες (Ρυθμίσεις οφειλών, πιστοποιητικά, παράβολα, κατάθεση πινακίδων, πληρωμή κλήσεων..)που θα επιθυμεί ο δημότης Μυκόνου να πραγματοποιήσει, θα πρέπει να μεταβαίνει στην Σύρο ενισχύοντας το τουριστικό προιόν της ....τον ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!!
Η πρόθεση αυτή της κυβέρνησης είναι εσφαλμένη, σημαίνει σαφώς οπισθοδρόμηση, εγκατάλειψη βασικών αρχών οπως αποκέντρωση, τοπική ανάπτυξη, ενίσχυση νησιωτικότητας αλλά και θα αποβεί εθνικά επιζήμια.
Παρακολουθείστε Video: 
Ο σκληρός πυρήνας του δημοσίου, τα έσοδά του, παραδίδεται σε ιδιώτες. Τα δύο κυριότερα
φορολογικά αντικείμενα, ο έλεγχος και η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, χαρίζεται στις ελεγκτικές εταιρείες και η είσπραξη των ληξιπροθέσμων σε εισπρακτικές και δικηγόρους. Η καθημερινή λειτουργία της είσπραξης φόρων θα γίνεται προφανώς αποκλειστικά και μόνο μέσω τραπεζών και λογιστικών γραφείων, ειδικά όπου καταργούνται Δ.Ο.Υ., ενώ άλλες υπηρεσίες, φαίνεται ότι σταδιακά θα περάσουν σε συμβολαιογράφους και δικηγόρους.

Φυσικά, όλα αυτά μετακυλούν το κόστος προς τους πολίτες, οι οποίοι, όχι μόνο θα υφίστανται οικονομική αφαίμαξη, αλλά θα πληρώνουν επιπλέον και για τη λειτουργία του μηχανισμού αφαίμαξής τους. Ο πολίτης θα πληρώνει για να τον αφαιμάζουν. Ο ελεγχόμενος θα πληρώνει για να ελέγχεται. Αλήθεια, πόσο αντικειμενικός και αξιόπιστος μπορεί να είναι ένας τέτοιος έλεγχος;

Εκ παραλλήλου, θα απολύσουμε και κάμποσους "κακούς" και "ανίκανους" εφοριακούς, θα τους ρίξουμε στην πυρά, τονώνοντας έτσι το περί δικαίου αίσθημα του κοινωνικού συνόλου, ώστε να μην καταλάβει αμέσως ο απλός πολίτης, το παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη του και που τον οδηγεί όλο και ποιο βαθιά στην ύφεση και την ανέχεια.

Κανείς δεν τολμά να πει πως οι επίορκοι, είναι τόσο υπεύθυνοι για τα φακελάκια που παίρνουν, όσο υπεύθυνοι είναι και αυτοί που τους τα δίνουν, αλλά και οι άλλοι που τα μοιράζονται μαζί τους!
Πέρα όμως από όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ρόλο των δημοσίων υπηρεσιών στις μικρή κοινωνία του νησιού μας. Οι οικογένειες των δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν βασικό τμήμα του μόνιμου πληθυσμού, τόσο πληθυσμιακά όσο και οικονομικά, αφού ζουν, αναπτύσσονται και συντηρούν μαζί με όλους την οικονομία μας.Σήμερα πλήττονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, αύριο οι επιχειρήσεις και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Οι οικονομία είναι αλυσίδα.

Την συμπαράσταση πολιτών έχει σκοπό η κίνηση συλλογής υπογραφών για να μην κλείσει η ΔΟΥ, που πλησίασε τίς 2.134 υπογραφές σε δύο ημέρες,
Παρακολουθείστε Video: 
Συνδικαλιστές του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ επισκέφτηκαν την υπό κατάληψη ΔΟΥ και συνομίλησαν με τους συναδέλους τους ,τους επιχειρηματίες και τούς πολίτες στον αύλειο χώρο της ΔΟΥ.
Παρακολουθείστε Video: 
Παρακολουθείστε Video: 
Παρακολουθείστε Video: 
Παρακολουθείστε Video:
 Παρακολουθείστε Video: 
 Η επιτροπή αγώνα συνεχίζει και σήμερα Τρίτη 30/10/2012, για δεύτερη μέρα, την κατάληψη της ΔΟΥ Μυκόνου και καλεί όλους τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της Μυκόνου να προσέλθουν και να στηρίξουν την προσπάθεια. Στις 09.00 π.μ , σε παρακείμενο χώρο θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τις περαιτέρω ενέργειές μας.
Σήμερα κλείνουν την εφορία στην Μύκονο. Αύριο τί ακολουθεί; Τα σχολεία και το κέντρο υγείας; 
Όλοι μπροστά από την ΔΟΥ Μυκόνου.

Mykonos Ticker  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...