29 Οκτ 2012

Η τρόικα πατάει delete στο επίδομα γάμου

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει το επίδομα γάμου στον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης -έτσι ώστε να μαλακώσει τη στάση της και η ΔΗΜΑΡ ψηφίζοντας τα μέτρα- προς το παρόν δεν έχει αποτέλεσμα καθώς η τρόικα επιμένει να λέει όχι. .....

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε, ότι η τρόικα θεωρεί ότι το επίδομα γάμου έχει ήδη καταργηθεί εμμένοντας στη θέση που είχε διατυπώσει από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι από τον Απρίλιο του 2013, οπότε θα λήξει και η περίοδος μετενέργειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, το επίδομα γάμου θα είναι παρελθόν, στερώντας από τους εργαζόμενους 59 ευρώ τον μήνα.

Αρνητική είναι η τρόικα και για το θέμα της επεκτασιμότητας της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατάργηση της επεκτασιμότητας, σημαίνει ότι η όποια σύμβαση υπογράψουν στο μέλλον οι κοινωνικοί εταίροι, θα δεσμεύει μόνο τα μέλη των ενώσεων που υπογράφουν δηλαδή τα μέλη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ και των εμπόρων. Όσες εταιρείες δεν θα θέλουν να τηρούν τα όσα θα προβλέπει η Σύμβαση, πολύ απλά θα αποσύρονται από τον ΣΕΒ.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πηγή :fpress.gr
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...