30 Οκτ 2012

Ξεκινούν τα ραβασάκια σε 15.000 φορολογούμενους

 "Αγαπητέ φορολογούμενε, επειδή από διασταυρώσεις που διενεργήθηκαν έχουν προκύψει στοιχεία που υποδεικνύουν πιθανές ανακρίβειες επί των δηλωθέντων εισοδημάτων σας, καλείστε εντός 15 ημερών από τη λήψη της παρούσης να υποβάλλεται συμπληρωματική δήλωση. Στην αντίθετη περίπτωση θα διενεργηθεί τακτικός έλεγχος".......

Αυτή θα είναι η ουσία του ειδοποιητηρίου που θα αρχίσουν να λαμβάνουν από την ερχόμενη εβδομάδα 15.000 φορολογούμενοι οι οποίοι έβγαλαν στο εξωτερικό την τελευταία διετία 5 δισ. ευρώ τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογήσουν με βάση τις δηλώσεις τους.

Εντοπίστηκαν από τη ΓΓΠΣ μέσω διασταύρωσης της πλήρους λίστας των 54.246 φορολογουμένων που έβγαλαν έξω 22 δισ. ευρώ με τις φορολογικές τους δηλώσεις και χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών κλείδωσαν οι αποφάσεις για το περιεχόμενο του ειδοποιητηρίου και την άμεση αποστολή του.

Τα ραβασάκια, θα αρχίσουν να αποστέλλονται από την ερχόμενη εβδομάδα με email ή μέσω ΕΛΤΑ και οι προσδοκίες άμεσης είσπραξης εσόδων από το υπουργείο Οικονομικών είναι υψηλές.

Όπως εκτιμούν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, «επειδή οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ξέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών ξέρει ότι έχουν τη …φωλιά τους λερωμένη, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ακολουθήσει βροχή τροποποιητικών δηλώσεων και οικειοθελούς πληρωμής έξτρα φόρων για να μην μπλέξουν με ελέγχους»… 
Πηγή : euro2day
Επιμέλεια : Mykonos Ticker NewsRoom
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...