18 Ιουλ 2014

Ήθελαν να ρίξουν το αεροπλάνο του Πούτιν και κατέρριψαν το Boeing της Malaysia Airlines; Άφωνος ο πλανήτης απ’ την πολύνεκρη συντριβή στην Ουκρανία

- Θρήνος για τους 298 επιβάτες της πτήσης MH17 που συνετρίβη στο Σαχτιορσκ της Ουκρανίας
- Το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ – Δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου
- Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί παρόμοιο αεροσκάφος και είχε περάσει λίγη ώρα πριν από το ίδιο σημείο.........

- Eurocontrol: Το αεροπλάνο πετούσε 1.000 πόδια πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας που έχει κλείσει
- ΗΠΑ: Το έριξαν με πύραυλο εδάφους-αέρος – Ο φιλορώσος αυτονομιστής που «περηφανεύεται» πως έριξε το Boeing

295 ψυχές χαμένες, θύματα μιας νέας αεροπορικής τραγωδίας που συγκλονίζει τον πλανήτη. 

Σύμφωνα με το newsit.gr, τέσσερις μήνες και 10 μέρες μετά την εξαφάνιση μυστήριο της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines κάπου πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό ένα νέο τραγικό περιστατικό με Boeing της ίδιας εταιρίας έρχεται να σοκάρει.

Το αεροσκάφος της μαλαισιανής εταιρίας είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ με τελικό προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. 283 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα βρίσκονταν εν πτήσει. Κανείς δεν ήξερε, δεν μπορούσε να περιμένει, τι τους επιφύλασσε η μοίρα.

Ανάμεσα στους 283 επιβάτες ήταν 154 Ολλανδοί, 27 Αυστραλοί, 23 Μαλαίσιοι, 11 Ινδονήσιοι, 6 Βρετανοί, 4 Γερμανοί, 4 Βέλγοι, 3 Φιλιππινέζοι και 1 Καναδός σύμφωνα με τις εθνικότητες που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής θυγατρικής της Malaysia Airlines Χουμπ Χόρτερ. Δεν είχε γνωστές οι εθνικότητες ακόμη 50 επιβατών.



Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων και συνετρίβη κοντά στην πόλη Σαχτιόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα της χώρας με τη Ρωσία, σε μια περιοχή την οποία ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, 17 Ιουλίου 2014, το αεροσκάφος της Malaysia Airlines συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στην πόλη Σαχτιορσκ. Κανείς δεν επέζησε σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Η περιοχή όπου έπεσε το αεροπλάνο θυμίζει κρανίου τόπο. Παντού πτώματα, διαβατήρια, σκορπισμένα πράγματα.

Τμήματα της ατράκτου, η ουρά με τον λογότυπο της Malaysia Airlines, καθώς και αποσκευές, έχουν διασκορπιστεί σε μια τεράστια έκταση στο χωριό Γκράμποβε, κοντά στην πόλη Σαχτιόρσκ, στην περιοχή Ντονέτσκ.

Αμέσως άρχισαν Ουκρανοί και Ρώσοι να τσακώνονται για το ποιος έριξε το αεροσκάφος. Γιατί αυτό είναι το μοναδικό που είναι δεδομένο αυτή τη στιγμή: το αεροσκάφος το έριξαν. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ χρησιμοποιήθηκε πύραυλος εδάφους – αέρος.

Στην περιοχή βρέθηκαν αμέσως ομάδες των ανταρτών και άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Οι αρχές των αυτονομιστών ανέφεραν ότι σοροί θυμάτων διακομίστηκαν στο Ντονέτσκ, ενώ πρόσθεσαν ότι θέλουν να στείλουν τα «μαύρα κουτιά», στη Μόσχα για να εξεταστούν.

Είχαν στόχο τον Πούτιν;
Ο πόλεμος της προπαγάνδας ξεκίνησε νωρίς, πριν καν ταφούν τα πτώματα των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. Οι Ουκρανοί κατηγορούν τους φιλορώσους αυτονομιστές, οι Ρώσοι τους Ουκρανούς. Κανείς δεν ξέρει γιατί το αεροπλάνο βρέθηκε να πετά στον εναέριο χώρο μιας χώρας σε εμφύλιο πόλεμο.

Στο πλαίσιο του αυτό έρχεται και η πληροφορία που μετέδωσε το Russia Today επικαλούμενο το πρακτορείο Interfax: στόχος μπορεί να ήταν το αεροσκάφος που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και είναι παρόμοιο με εκείνο της Malaysia Airlines το οποίο τελικά συνετρίβη.

Σύμφωνα με το rt.com, η πτήση MH17 της Malaysia Airlines πετούσε σχεδόν στην ίδια διαδρομή από την οποία λίγο πριν είχε περάσει και το τζετ του Ρώσου προέδρου.

Αριστερά το αεροσκάφος του Βλαντιμίρ Πούτιν και δεξιά εκείνο που συνετρίβη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ rt.com
«Μπορώ να πω ότι το αεροπλάνο του Πούτιν και της Malaysia Airlines μπήκαν την ίδια στιγμή στο ίδιο σημείο. Ήταν κοντά στη Βαρσοβία, στα 10.100 πόδια. Το προεδρικό τζετ ήταν εκεί στις 16:21 ώρα Μόσχας και το Boeing της Malaysia Airlines στις 15:44 ώρα Μόσχας», είπε πηγή στο πρακτορείο, διατηρώντας την ανωνυμία της.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως τα δυο αεροπλάνα μοιάζουν γιατί έχουν παρόμοια «κοψιά», ίδια χρώματα και διαστάσεις. Άρα, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία φταίνε οι Ουκρανοί κι ας περηφανεύεται φιλορώσος πολέμαρχος ότι εκείνος έριξε το Boeing 777!

Σύμφωνα με μηνύματα στο διαδίκτυο και τηλεφωνικές συνομιλίες που υποστηρίζουν πως υπέκλεψαν οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, το αεροσκάφος ενδέχεται να καταρρίφθηκε από τους αντάρτες οι οποίοι νόμιζαν εσφαλμένα ότι πρόκειται για ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος.

Δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου
Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου ποτέ, όπως άλλωστε και το εξαφανισμένο από τις 8 Μαρτίου Boeing της ίδιας εταιρίας. Αυτό αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ράζακ.

Δεσμεύτηκε ότι «δεν θα μείνει πέτρα που δεν θα σηκώσει» στις έρευνες σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες συνετρίβη το αεροσκάφος. Ο Νατζίμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η χώρα του δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους και συμφώνησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ότι οι ερευνητές θα πρέπει να έχουν πλήρη πρόσβαση στον τόπο της συντριβής.

«Οι ουκρανικές αρχές εικάζουν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, η Μαλαισία δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τα αίτια της τραγωδίας αυτής». Ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης από τη Μαλαισία θα σταλεί στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν πως το αεροσκάφος συνετρίβη από πύραυλο εδάφους – αέρος. Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές από ποια περιοχή εκτοξεύτηκε ο πύραυλος, ενώ αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, έκανε λόγο για μια «τρομοκρατική ενέργεια» και επέρριψε τις ευθύνες σε «τρομοκράτες» -φιλορώσους αυτονομιστές- εικάζοντας ότι αυτοί εκτόξευσαν πύραυλο εδάφους-αέρος τύπου SA-11 προς το αεροσκάφος, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε σε ύψος 10.000 μέτρων και συνετρίβη στην πόλη Σαχτιόρσκ τη ανατολικής Ουκρανίας.

Το μοιραίο Boeing πετούσε σε ύψος 33.000 ποδών (ή 10 χλμ.), δηλαδή περίπου 1.000 πόδια πάνω από το τμήμα του εναέριου χώρου της χώρας που έχουν κλείσει οι ουκρανικές αρχές, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία, αρμόδια για το συντονισμό των πτήσεων στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, Eurocontrol.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το αεροσκάφος πετούσε στο επίπεδο πτήσης 330 (περίπου 10.000 μέτρα ή 33.000 πόδια), όταν εξαφανίστηκε από το ραντάρ» ανέφερε η Eurocontrol, η οποία εδρεύει στις Βρυξέλλες.

«Ο διάδρομος αυτός είχε κλείσει από τις ουκρανικές αρχές από την επιφάνεια έως το επίπεδο πτήσης 320 (κατά προσέγγιση 32.000 πόδια), αλλά ήταν ανοικτός στο επίπεδο όπου πετούσε το αεροσκάφος», πρόσθεσε η υπηρεσία.
Μετά τη συντριβή, όλος ο εναέριος χώρος της ανατολικής Ουκρανίας έχει κλείσει, ανεξαρτήτως υψομέτρου, ανέφερε η ανακοίνωση της Eurocontrol.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...