31 Ιουλ 2014

Απίστευτο: 2 εκατ. ευρώ σε μία ταμειακή μέσα σε μια νύχτα!!

Το ασύλληπτο ποσό των 2 εκατ. ευρώ χτυπήθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο διασκέδασης της Μυκόνου που εμφανίστηκαν οι Αντώνης Ρέμος και Χούλιο Ιγκλέσιας.......
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής συναυλίας, κλιμάκιο ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, βρίσκονταν δίπλα από την ταμειακή μηχανή του κέντρου προκειμένου να ελέγχουν την έκδοση αποδείξεων. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έγινε πλήρης έλεγχος και των τιμολογίων αγοράς των οινοπνευματωδών ποτών του κέντρου διασκέδασης.

Το υπουργείο Οικονομικών, έστειλε από νωρίς τους ελεγκτές όχι για να παρακολουθήσουν τη συναυλία, αλλά για να πιάσουν θέση δίπλα στην ταμειακή μηχανή.

Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών εισήλθαν νωρίς στο beach bar Nammos, διενέργησαν ελέγχους στις αποθήκες και αμέσως μετά έπιασαν πόστο στην ταμειακή μηχανή για να ελέγχουν εάν εκδίδονται όλες οι αποδείξεις.

Στον έλεγχο της αποθήκης καταμετρήθηκαν όλα τα ποτά και οι σαμπάνιες, προκειμένου στο τέλος τη νύχτας να διαπιστωθεί εάν οι αποδείξεις είναι σε συμφωνία με την κάβα που δεν καταναλώθηκε.

Μετά το τέλος της συναυλίας και την αποχώρηση των θαυμαστών των γνωστών καλλιτεχνών που την παρακολούθησαν, πραγματοποιήθηκε και το γνωστό «Ζ» της ταμειακής μηχανής προκειμένου να διαπιστωθεί ο τζίρος της βραδιάς.

Το νούμερο σταμάτησε λίγο πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό Δημόσιο θα βάλει στα ταμεία του το ποσό των 500.000 ευρώ από ΦΠΑ.

Τέτοιες βραδιές προφανώς θέλει και άλλες το υπουργείο Οικονομικών, με την προϋπόθεση ότι δίπλα στις ταμειακές μηχανές θα στέκουν «κέρβεροι» οι ελεγκτές του υπουργείου.

Με βάση το ποσό που «χτυπήθηκε» στην ταμειακή, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εισπράξει μόνο από τον ΦΠΑ ποσό που προσεγγίζει το μισό εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικό θα είναι και το ποσό που θα εισπράξει από το φόρο εισοδήματος του κέντρου διασκέδασης.

Από το υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνουν τη «χθεσινή επιτυχία» και υπενθυμίζουν ότι το ίδιο κέντρο διασκέδασης είχε πριν από μερικά χρόνια βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για εκτεταμένη φοροδιαφυγή λόγω μη έκδοσης αποδείξεων.

Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει, ότι σταδιακά έχει αρχίσει να στήνεται ένας αποτελεσματικός μηχανισμός προληπτικού ελέγχου των τουριστικών περιοχών με στοχευμένες εφόδους σε κέντρα και περιοχές που εμφανίζουν υψηλό τζίρο.

Υπενθυμίζεται το 2009 είχαν επιβληθεί φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 3.972.930 ευρώ στο μπαρ Nammos, καθώς και σε επιχειρήσεις εστίασης που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, ύστερα από τακτικό φορολογικό έλεγχο που είχε διενεργήσει το ΣΔΟΕ για τις χρήσεις 2007-2008.

Η έκθεση ελέγχου για τις φορολογικές παραβάσεις της συγκεκριμένης επιχείρησης είχαν διαβιβαστεί από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (νυν ΣΔΟΕ) τον Αύγουστο του 2009 στη ΔΟΥ Μυκόνου.

Ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή ελέγχου στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών, ο οποίος έλεγχος ολοκληρώθηκε μετά το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τής υπό έρευνα επιχείρησης με τον καταλογισμό φόρων και προστίμων ύψους 2.694.098 ευρώ για το μπαρ Nammos και συνολικά 3.972.930 ευρώ για τις επιχειρήσεις συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία.
Πηγή:capital.gr-Καθημερινή
NewsRoom Mykonos Ticker


Πηγή:www.capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...