22 Ιουλ 2014

Διακοσμήστε, με υλικά καλοκαιρινά, ψάθα αλλά και μπαμπού!! (50 Προτάσεις)

Τα υλικά όπως ψάθα αλλά και μπαμπού, τα χρησιμοποιούμε κυρίως σε εξωτερικούς χώρους, μια και βοηθάνε να δημιουργήσουμε έπιπλα ανθεκτικά στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες, που είναι όμως ελαφριά και δροσερά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ποιος μας λέει όμως πως δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και για την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας;...
Από τα κατ΄ εξοχήν καλοκαιρινά υλικά η ψάθα αλλά και το μπαμπού και ικανά να "φέρουν" το καλοκαίρι σε όλους τους χώρους του σπιτιού.
Τα αυθεντικά τέτοιου είδους αντικείμενα παλιότερα ήταν αρκετά ακριβά. όμως χάρη στην ... παγκοσμιοποίηση και το γνωστό σε όλα πλέον ... made in china και σε εποχιακά καταστήματα αλλά και στα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού, παζάρια κλπ. θα βρείτε πλέον καλαίσθητα είδη από ψάθα και καλάμι, κάθε είδους, σε πολύ καλές τιμές.
Εκτός από τα κλασσικά καλάθια, που κυκλοφορούν πλέον στην αγορά σε άπειρους διακοσμητικούς συνδυασμούς σχεδίων και χρωμάτων και πολλά ακόμη χρηστικά αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα,
κατασκευασμένα από ψάθα ή καλάμι βρίσκουν στη θέση τους σε κάθε δωμάτιο αλλά και στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, θυμίζοντας μας ότι το καλοκαίρι είναι και πάλι εδώ.
* Ανοιχτά ή κλειστά κουτιά και καλάθια από ψάθα, ρατάν ή μπαμπού, θα φιλοξενήσουν ιδανικά μικρά ή μεγαλύτερα αντικείμενα που συνήθως βρίσκονται πεταμένα παντού, από το σαλόνι και την κρεββατοκάμαρα μέχρι το μπάνιο και την κουζίνα σας. Εφημερίδες, περιοδικά, καλλυντικά, κοσμήματα αλλά και φρούτα και κουζινικά και ό,τι ακόμα μπορείτε να φανταστείτε, θα τακτοποιηθούν τέλεια και πολύ πιο κομψά, απ΄ότι αν τα τοποθετούσατε σε αντίστοιχες ...πλαστικές "κρυψώνες".
* Ψάθινα ή από μπαμπού σουβέρ, σουπλά, κάθε είδους διακοσμητικά, κορνίζες, μία και μόνη ψάθινη πολυθρόνα σε μια γωνιά κλπ. συνδυασμένα με ξύλινα αλλά και κατασκευασμένα από ύφασμα ή σκοινί αντικείμενα, θα χαρίσουν στην καλοκαιρινή σας διακόμηση εκείνο το ανάλαφρο ύφος που η εποχή επιβάλλει.
 * Ψάθινα καπέλα κρεμασμένα σε μια κρεμάστρα ή και απευθείας πάνω σ΄έναν τοίχο, θα δώσουν στο χώρο που θα τα τοποθετήσετε έναν ιδιαίτερο και προσωπικό τόνο. Προτιμήστε καπέλα σε διαφορετικά σχέδια και στην φυσική απόχρωση της ψάθας κι αν χρειάζεστε περισσότερο χρώμα, κάντε το προσθέτοντας σε ορισμένα μια έντονου χρωματισμού κορδέλλα.
* Στα καταστήματα με υλικά για κατασκευές θα βρείτε κάθε είδους σκοινί σε φυσικό χρώμα. Διαλέξτε το κατάλληλο πάχος ανάλογα με το αντικείμενο και "ντύστε" μ΄αυτό το εξωτερικό από γυάλινα χρωματιστά μπουκάλια, δημιουργώντας υπέροχα καλοκαιρινά βάζα.
Κάντε το ίδιο με παλιές πατιέλες που θα γεμίσετε με απλή άμμο θαλάσσης, πέτρες ή κοχύλια και γενικώς αφήστε και την καλοκαιρινή όψη του σπιτού στα χέρια ...της φαντασίας σας!!
Τα ψάθινα χαλιά, επίσης, που τα τελευταία χρόνια κυριαρχούν στις διακοσμητικές επιλογές της μόδας, μπορούν θαυμάσια να παραμείνουν στη θέση τους και τους καλοκαιρινούς μήνες, δίνοντας επιλέον εποχιακό στυλ και χωρίς καθόλου να "ζεσταίνουν" περισσότερο τον χώρο, όπως τα κλασσικά χαλιά.
* Και φυσικά τα καλάθια βρίσκουν τον τρόπο να πρωταγωνιστούν τους καλοκαιρινούς μήνες και στους εξωτερικούς χώρους.
Μερικά μόνο κρεμαστά καλάθια με εποχιακά λουλούδια και ένα δύο ψάθινα αντικείμενα πάνω στο τραπέζι του μπαλκονιού ή της αυλής, είναι αρκετά για να μυρίσει ο χώρος ...καλοκαίρι. 
* Αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα για ένα ολοκληρωμένο σετ επίπλων εξωτερικού χώρου από ρατάν ή μπαμπού προτιμήστε, 
σε σχέση τα λευκά πλαστικά, μία από τις πολύ κομψές απομιμήσεις τους που πλέον κοστίζουν πολύ λιγότερο και θα τις βρείτε σε όλα τα πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού.
* Μια απλή πέργκολα με ψάθινη ή καλαμένια σκεπή στο μπαλκόνι ή σε οποιοδήποτε σημείο της αυλής σας χρειάζετε μια σκεπαστή γωνιά, στηριγμένη σε απλά ξύλινα δοκάρια, επίσης θα είναι πολύ πιο όμορφη και φιλική στο περιβάλλον, την τσέπη σας αλλά και την ....καλοκαιρινή σας διάθεση σε σχέση με την κλασσική τέντα ή μια κεραμοσκεπή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...